Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
9 ganger Anya Taylor-Joy stjal showet på rød løper
Foto: Instagram/@anyataylorjoy

9 ganger Anya Taylor-Joy stjal showet på rød løper

Er The Queen’s Gambit-stjernen motebransjens nye yndling?

Midt i mørkeste koronalockdown i fjor høst trollbandt Anya Taylor-Joy Netflix-bingere i rollen som sjakkesset Beth Harmon i The Queen’s Gambit. Vi skal ikke legge skjul på at denne råfine beautylooken og de lekre kostymene skal ha noe av takken.

Rollen ga henne blant annet hennes første Emmy-nominasjon i kategorien «beste kvinnelige rolle i miniserie eller film», selv om det var Kate Winslet som stakk av med den gjeve prisen.

25-åringen er imidlertid ikke helt ny i filmbransjen.

Hun har tidligere spilt i filmer som The Witch, Vampire Academy og kostymedramaet Emma, i tillegg til serier som prisbelønte Peaky Blinders, lagt til 1920-tallets Birmingham.

Snart er Anya Taylor-Joy aktuell i enda en 60-tallsrolle. Denne gangen som ung og lovende artist på showscenen i London i skrekkfilmen Last Night in Soho. Her spiller hun mot skuespillere som Matt Smith, kjent fra The Crown, og Thomasin McKenzie.

Den argentinsk-britiske-amerikanske skuespilleren er også snart aktuell i Mad Max.

Med lettelser på koronarestriksjoner den siste tiden er det blitt en del eventer og prisutdelinger allerede. Og Taylor-Joy er ikke fremmed for den røde løperen.

Her er 9 ganger Anya Taylor-Joy stjal showet på rød løper.

Anya Taylor-Joy på den røde løperen
Anya Taylor-Joy ikledd tyllkjole signert Gucci på British Acadamy Film Awards i 2017. Foto: David M. Benett/Dave Benett via Getty
Anya Taylor-Joy på den røde løperen
Skuespilleren på Royal Academy of Arts Summer Exhibition Party i 2018, ikledd kjole med fjærdetaljer fra Huishan Zhang. Foto: Karwai Tang/WireImage via Getty
På motevisning
På visning med Miu Miu i 2020. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Da skuespilleren satt front row under Miu Miu sin motevisning under Paris Fashion Week i 2020, valgte hun et todelt antrekk signert det italienske motehuset, naturligvis.

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy på the Met gala i 2018. Foto: Jamie McCarthy via Getty

Da Anna Wintour inviterte stjernen til the Met Gala i 2018, valgte Taylor-Joy et gullantrekk fra Dolce & Gabbana.

Temaet for gallaen var Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination, og skuespilleren så virkelig ut som en gudinne.

Anya Taylor-Joy under filmfestivalen i Venezia
25-åringen ikledd Rodarte for åpningen av Venice International Film Festival tidligere i år. Foto: Daniele Venturelli/WireImage via Getty
Emma-premiere
Emma-premiere i 2020 ikledd en vintage brudekjole fra Bob Mackie. Foto: Kevin Winter via Getty
Emmy Awards
Anya Taylor-Joy vant ikke prisen for beste kvinnelige skuespiller i miniserie eller film under årets Emmy Awards. Foto: Rich Fury via Getty

Men hun vant den røde løperen i dette antrekket fra Dior. Kjolen skal ha tatt 200 timer å lage og det gule capet 250 timer.

Anya Taylor-Joy på den røde løperen
Skuespilleren i en gjennomført 60-tallslook ikledd Chanel på Serpentine Summer Party i 2018. Legg merke til hårsløyfen à la Cathrine Deneuve og Brigitte Bardot, som var veldig trendy igjen i 2018. Foto: David M. Benett/Dave Benett via Getty
8 ganger hun stjal showet på rød løper
Taylor-Joy vekket oppsikt i et knallrosa Barbie-øyeblikk i haute couture fra Dior under filmfestivalen i Venezia i høst. Foto: Franco Origlia via Getty

Bonus:

Ikke helt en rød løper, men Anya Taylor-Joy så fantastisk ut i en smaragdgrønn kjole fra Dior under den virtuelle utgaven av Golden Globes tidligere i år.

Golden Globes
Foto: Instagram/@anyataylorjoy

Også under den digitale utgaven av Screen Actor’s Guild Award tidligere i år stjal hun showet ikledd Vera Wang.

anya taylor joy
Foto: Instagram/@anyataylorjoy

Les også: Dette vet vi om Emily in Paris sesong 2

Siste saker

Mest lest nå
Les mer