Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

8 motefilmer du kan kose deg med i juleferien

Juleferien har for noen allerede begynt, mens for andre er den forhåpentligvis rett rundt hjørnet. Førjulstida er ofte preget av stress med å fikse julegaver til nære og kjære, samt å komme seg etter et julebord før det er tid for det neste festlige laget.

Juleferien derimot, skal helst være fylt med litt ro. Kanskje du til og med har tid til en film eller to?

Vi har samlet noen motefilmer du kan kose deg med i ferien:

Bill Cunninghams New York (2010)

Bill Cunningham regnes som streetstyle-fotografering sin far. Han døde i år, derfor er det kanskje ekstra interessant å se tilbake på dokumentaren som ble laget for seks år siden. Filmen følger Cunningham sin hverdag da han syklet rundt i New Yorks gater for å fange antrekkene til stilsikre innbyggere.

The Devil Wears Prada (2006)

Denne ikoniske motefilmen hadde tiårsjubileum i år, men er likevel fortsatt relevant. Filmen er basert på en roman med samme navn skrevet av Lauren Weisberger. Vi følger Andrea (Anne Hatheway), som tilfeldigvis blir assistenten til redaktøren i motemagasinet Runway, Miranda Priestly (Meryl Street), på tross av at hun ser på motebransjen som både overfladisk og latterlig. Gjennom filmen må Andrea arbeide hardt for å beholde både jobben og fornuften.

Zoolander (2001)

Derek Zoolander (Ben Stiller) sin modellkarriere begynner å lunkne. Da han ikke drar i land sin fjerde tittel på rad i «årets mannlige modell», som heller går til hans rival Hansel (Owen Wilson), raser verdenen hans sammen. Han tror dog han har en opptur i karrieren da han får sitt første modelloppdrag på lenge av en moteguru, men det viser seg å være et hemmelig oppdrag til å drepe statsministeren i Malaysia.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Zoolander 2 (2016)

Når du først har sett nummer én, kan du like så godt se nummer to? Oppfølgeren, som kom i år, tar for seg Derek og Hansel da de er nødt til å få fart på modellkarrieren igjen og gå «undercover» når en mystisk organisasjon står for å rydde verdens mest attraktive kjendiser av banen.

The September Issue (2009)

I denne dokumentaren får vi en titt bak sceneteppe da amerikanske Vogue skal gi ut sin ikoniske septemberutgave. Vi får et innblikk i hva som skal til og møter designere, modeller, fotografer, nervøse assistenter og ikke minst redaktøren Anna Wintour.

The First Monday in May (2016)

Enda en dokumentar som blant andre følger Vogue-redaktør Anna Wintuour. «The First Monday in May» som kom ut i år, tar for en av de mest eksklusive begivenheten i moteindustrien, «The Met Ball». Gallaen markerer åpningen av Metropolitan Museum of Arts vårutstilling, og seerne får innblikk i fjorårets utstilling, «China: Through the Looking Glass». Regissør Andrew Rossi følger Anna Wintour gjennom de siste forberedelsene før den store dagen.

Iris (2014)

Selv om Iris Apfel har bikket 95 år har hun mange jern i ilden. Bare i løpet av det siste året har hun blant annet lansert sine egne emojis og kleskolleksjon. Denne dokumentaren fra 2014 følger moteikonet og interiørdesigneren hvor hun viser hvordan hun setter sammen sine fargerike antrekk både på seg selv og andre, og et innblikk til hennes samling med accessoirer.

Dior and 1 (2014)

Etter bare drøyt tre år i sjefsstolen forlot Raf Simons Dior. I år ble det kjent at Simons neste stilling er hos Calvin Klein og mange er spente på hvor det vil føre. Derfor kan det være spennende å se tilbake på dokumentaren som tok for seg Simons første periode hos det franske motehuset. I filmen får vi se hvordan den nye kreative lederen følger i fotsporene til Jil Sander, og hvordan han tolker Christian Dior sitt design.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

 

Les også: Har du hørt disse podcastene? – Her er våre seks favoritter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer