Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Loewe er blant våre favoritte fra designuken Salone del Mobile i Milano

8 favoritter fra designuken i Milano

Norsk design, Loewe og Louis Vuittons Objets Nomade.

Årets møbelmesse i Milano er over. Her er noen av våre favoritter fra Salone del Mobile 2019.

Fendi x Cristina Celestino Back Home

Det tredje designsamarbeidet mellom det italienske motehuset og arkitekt og interiørdesigner Cristina Celestino har fått navnet Back Home, og er en serie møbler som bærer Fendis velkjente sorte og brunstripet signaturmotiv Pequin som først ble lansert i forbindelse med Fendi Casa i 1987.

[soliloquy id=’69472′ type=’gutenberg’]

Back Home-kolleksjonen, som under designuken i den italienske metropolen ble vist i fem deler; terrasse, inngang, venterom, omkledningsrom og stue, inkluderer blant annet en lampe, et håndvevd teppe, speil og sofaer i materialer som marmor og onyks med metalliske overflater og overraskende fargekombinasjoner.

Louis Vuitton Objets Nomade

Louis Vuittons Objets Nomade har siden lanseringen i 2012 vokst til å bli en komplett kolleksjon bestående av hele 45 objekter. Alle som en hyllest til motehusets tidligere spesialbestillinger modernisert av designere fra hele verden.

De siste tilskuddene er ti nye kunstverk skapt i samarbeid med internasjonalt anerkjente designere, og ble presentert på Palazzo Serbelloni i Milano under Fuorisalone 2019. To design-duoer er nye av året: Atelier Biagetti og Zanellato/Bortotto. I tillegg er kolleksjonen ytterligere utvidet med objekter fra allerede etablerte Louis Vuitton Objets Nomades-designere med navn som The Campana Brothers, Damien Langlois-Meurinne, Marcel Wanders, Tokujin Yoshioka og André Fu.

Det erkefranske luksusmotehuset presenterte også Shigeru Ban sin Temporary Paper Structure. Den prisbelønte arkitekten har tidligere samarbeidet med Louis Vuitton i 2006 for Icônes-utstillingen da han skapte en struktur inspirert av Papillon-vesken på Maison Champs-Elysées i Paris.

[soliloquy id=’69480′ type=’gutenberg’]

Norwegian Presence Join

Norwegian Presence har i år et stort fokus på bærekraft. Kuratert av den norsk-italienske duoen Kråkevik&D’Orazio inkluderer utstillingen Join både møbler og skulpturer signert 21 nordiske designere som Kim Thomé, Henrik Ødegaard og Marte Frøystad samt produsenter som Elementa, Vestre og Fjordfiesta. Bak står DOGA, Klubben og Norwegian Crafts.

[soliloquy id=’69690′ type=’gutenberg’]

Loewe Baskets

Det spanske motehuset med kreativ leder Jonathan Anderson i spissen har vist under Salone del Mobile siden 2015. I år var intet unntak, og denne gangen var det med fokus på kurver.

Med hjelp fra elleve internasjonale navn med ulike stiler og teknikker viste Loewe en limited edition-serie av kurver – mer objet d’art enn noe annet – alle utført i skinn til fordel for det mer tradisjonelle bambus, strå og rotting i tillegg til både vesker, tilbehør og charms signert spanske håndverkere.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

«Det er noe jeg alltid har vært fascinert av, ideen om individet som skaper (…) Å skape er modernitet; Å se på ulike former av skapelse gjennom tidene er et godt barometer på hvor vi mennesker er», sier Anderson til Wallpaper.

[soliloquy id=’69640′ type=’gutenberg’]

Hermès La Pelota

Hermès hyller materialene i sin nye kolleksjon for hjemmet. Den ble presentert under møbelmessen designet av interiørdesigner og kreativ direktør i Hermès Maison Charlotte Macaux Perelman.

Kolleksjonen inkluderer nye objekter innen både møbler, belysning og tekstiler signert det erkefranske luksusmotehuset.

[soliloquy id=’69510′ type=’gutenberg’]

Bang & Olufsen Beovision Harmony

Bang & Olufsens nye tv er nok et bevis på det danske selskapets ofte kompromissløse tilnærming til design, håndverk og lyd.

Når tv-en er slått av eller spiller musikk hviler skjermen nært gulvet delvis dekket av to fronter i eik og aluminium. Når tv-en slås på folder frontene seg ut, og skjermen heves til visningshøyde. Litt som en sommerfugl, egentlig.

Konseptet bak tar utgangspunkt i noen av Bang & Olufsens mest populære produkter. Capri-serien først introdusert i 1959 ble designet for å kunne integreres i stua. Tv-en ble selvsagt utformet i teak, som var datidens store trend og foretrukne tre for møbler. Beovision Capri TV 611 FM SJ fra 1964 inneholdt både tv og radio, noe som gjorde det mulig å gjemme elektronikken når den ikke var i bruk.

[soliloquy id=’69529′ type=’gutenberg’]

Ikea x Sonos Symfonisk

Ikea er etterhvert kjent for sine mange designersamarbeid. Denne gangen med amerikanske Sonos for å kaste nytt lys på lyd – og lys.

De første produktene i designersamarbeidet som har fått navnet Symfonisk er nemlig blant annet det som skal være en av de mest høylytte lampene noensinne; en bordlampe med trådløs høyttaler. I tillegg til en trådløs høyttaler til bokhyller. Begge er kompatible med Sonos’ egne produkter, og kan styres gjennom Sonos-appen.

[soliloquy id=’69496′ type=’gutenberg’]

Cos x Mamou-Mani

Den svenske high street-kjeden Cos, som er under H&M-gruppens paraply, er etterhvert blitt fast innslag på programmet under designuken i Milano.

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Denne gangen med Conifera – en 3D-printet installasjon skapt av den franske arkitekten Arthur Mamou-Mani. Den er digitalt laget og fremstilt av 700 sammensatte moduler av fornybart materiale som består av en blanding av tre og bioplast.

«Mamour-Manis verk er et innblikk i fremtiden som viser hva som er mulig når gjenbrukbare materialer møter moderne teknologiske nyvinninger med inspirasjon fra naturen. Å se installasjonen på palazzoen er en realisering av en visjon skapt med utgangspunkt i vårt samarbeid, en kombinasjon av vår felles interesse i håndverk og innovasjon», sier Karin Gustafsson, kreativ direktør ved Cos.

[soliloquy id=’69679′ type=’gutenberg’]

Hovedbilde via Loewe.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer