Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Manhattan

6 utstillinger verdt å sjekke ut i januar

Få med deg ærverdige Nasjonalgalleriet før det flyttes.

«Concoction of Confusion» på Galleri Golsa

Inti Wang
Inti Wang prøver seg som kurator. Foto via @blaawang

Galleri Golsa kickstarter 2019 med en fellesutstilling bestående av hele 15 kunstnere, kuratert av motepersonlighet Inti Wang. Med en oppvekst mellom Norge og Colombia, er denne utstillingen resultatet av møtene hans med ulike kulturer, følelser, kunstnere og realiteter.

Blant kunstnerne finner vi toppnavn som Maria Pasenau, Matias Faldbakken og Ida Ekblad. Alle viser verk som kan relateres til oppfattelsen av forvirring eller det udefinerbare. Utstillingen står fra 11. til 27. januar.

Harald Sohlbergs «Uendelige landskap» på Nasjonalmuseet

Vi har alle sett berømte «Vinternatt i Rondane» av Harald Sohlberg i skolebøkene. Nå viser Nasjonalmuseet hele 60 av hans mest kjente verk. Maleriene hans er mystiske, tankevekkende og fargerike, og ofte er det stille landskapsmotiver som males. Utstillingen står frem til 13. januar.

Dette er forøvrig siste sjanse til å få med seg utstillingene på ærverdige Nasjonalmuseet før det flytter inn i nye lokaler på Aker Brygge i 2020. Ikke glem et siste besøk også i Den Franske Sal i første etasje – gode croissanter og Insta-vennlig.

«Art Night» på San Francisco Bread Bowl

Dagny
Jonathan Vivaas Kise har jobbet med blant annet Dagny. Foto via @jonathanvivaaskise. Mua: @saraschultzp

Den relativt nye restauranten San Francisco Bread Bowl i Frognerveien ønsker å løfte frem unge, up-and-coming kunstnere. Nå inviterer de til ulike utstillingskvelder som skal stå en hel måned om gangen med mulighet for å kjøpe kunsten.

Fotograf Jonathan Vivaas Kise er førstemann ut 18. januar. Han har jobbet med navn som Sondre Justad, Dagny, Aurora og Anna of The North. I tillegg er han en hyppig brukt fotograf i norsk motesammenheng.

«Per Krohg og den franske impulsen» på Munchmuseet

Per Krohg
Per Krohg, Skuespillerinnen, 1927. Foto: Svein Andersen, Munchmuseet

For første gang på 30 år åpner en stor utstilling med Per Krohgs kunst i Oslo. Denne gir innblikk i den norske malerens år i Paris, i tillegg til interessen hans for avantgarde og teater, og ikke minst hans personlige opplevelser under første verdenskrig.

Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry

Som sønn av Kristiania-bohemene Christian og Oda Krohg, og elev av berømte Henri Matisse, hadde Krohg et særegent uttrykk. Nå viser Munchmuseet frem bilder fra både offentlige og private samlinger, i tillegg til verk som aldri før har blitt vist. Står fra 19. januar til 17. mars.

«Sol og vår i januar: Neste generasjon i norsk samtidskunst» på Astrup Fearnley

Hvem er den neste generasjonen i norsk samtidskunst som representerer mangfold når det kommer til både konsept og det visuelle uttrykket? Det ønsker Astrup Fearnley Museet å sette fokus på i sin nye utstilling.

Prosjektet presenterer også en ny generasjon norske skribenter, og det vil for første gang også rettes oppmerksomhet mot kunstsamleren, som en konstruktiv del av den norske samtidskunstverdenen. Utstillingen står fra 12. januar til 5. mai.

Kenneth Blom på Dropsfabrikken

Kenneth Blom
Kenneth Blom, Green Pond II, 2018, olje på lerret 160 x 180 cm

Følelsen av ensomhet står sentralt i maleriene til kunstner Kenneth Blom. Han undersøker det utrygge ved å male mennesket inn i landskaper og settinger med store kontraster.

Gjennom farger, uvante perspektiver og en ekspressiv maleteknikk får man en følelse av uro og noe ukjent.

Blom har hatt stor internasjonal suksess opp gjennom årene, og representeres av gallerier i både New York, Beijing, Hong Kong, Berlin og Oslo. Nå stiller han ut på Dropsfabrikken i Trondheim. Utstillingen står fra 17. januar til 3. mars.

Hovedbilde fra «Manhattan» av Woody Allen

Les også: Månedens lesning: januar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer