Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Serier og filmer å binge i påsken
A very British scandal. Foto: Sony Pictures Entertainment via NRK

6 filmer og serier vi vil binge i påsken

Fram med påskegodisen.

Påsken, og alle høytider egentlig, er som skapt for binging av serier og filmmaraton. Og etter koronapandemien har strømmegigantenes tilbud skutt i været som fugl Føniks opp av asken. Denne påsken vil vi både nyte den ene serien etter den andre fra sofakroken, men gjerne også ta en tur på kino.

Her er 6 filmer og serier vi vil se i påsken.

The Northman

Premiere 13. april på kino.

the northman
The Northman. Foto: Focus Features, LLC.

Vi sier som Carrie Bradshaw i en Sex and the City-episode: Når du kjører bortover en vei og ser et skilt hvor det står «Tohodet slange på», så kjører man etter.

serier å binge
The Northman. Foto: Focus Features, LLC.

Og når det denne uken kommer en stjernespekket film på kino med Alexander Skarsgård i rollen som vikingprins, i selskap med både Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang – og Björk, så må man faktisk dra seg opp av sofaen og se den på nærmeste kino.

serier å binge
The Northman. Foto: Focus Features, LLC.

Kort fortalt er The Northman litt av et actionfylt, episk hevndrama hvor den unge vikingen, prins Amleth, blir vitne til drapet av sin far, begått av onkelen – som i tillegg kidnapper moren hans. Han flykter fra kongeriket som en dag skulle bli hans, vokser opp og returnerer som en vikingkriger (som for øvrig har visse likheter med Hulken) på hevntokt. Bare traileren er nok til å få gåsehud av. Say no more, vi er solgt.

Ein britisk skandale

På NRK.

serier å binge
Serier å binge: A very British scandal. Foto: Sony Pictures Entertainment via NRK

Denne er ikke helt rykende fersk, men fersk nok.

I Ein britisk skandale får vi et hyggelig gjensyn med Claire Foy, kjent for den uforglemmelige rollen sin som en ung dronning Elizabeth i Netflix-suksessen The Crown. Denne gangen spiller hun nok en historisk karakter hentet fra virkeligheten, vakre Margaret, den blivende hertuginnen av Argyle på 50- og 60-tallet.

filmer å binge
A very British scandal. Foto: Sony Pictures Entertainment via NRK

Denne karakteren er imidlertid ikke like dydig og pliktoppfyllende som dronning Elizabeth, for hun ble stevnet for utroskap av sin (noe tvilsomme) ektemann i 1963.

serier å binge
A very British scandal. Foto: Sony Pictures Entertainment via NRK

Det er noen morsomme likheter mellom Foys rolle som dronning Elizabeth og denne rollen. Begge har for eksempel tre rader med perler rundt halsen (gøy). Og ikke minst like lekre garderober med tidsriktige kostymer. En estetisk fornøyelse i tre deler.

serier å binge
A very British scandal. Foto: Sony Pictures Entertainment via NRK

Anatomy of a Scandal

Premiere 15. april på Netflix.

anatomy of a scandal
Serier å binge: Anatomy of a Scandal. Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix

Fra en skandale til en annen.

Det er lenge siden vi har sett noe til Sienna Miller. Nå er hun tilbake i rollen som kona til en mektig politiker, som lever et deilig privilegert liv.

serier å binge i påsken
Anatomy of a Scandal. Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix
serier å binge i påsken
Anatomy of a Scandal. Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix

Det er riktignok helt til det hele går i oppløsning når han anklages for en «sjokkerende forbrytelse». Også denne serien har med seg et stjernespekket arsenal av skuespillere, deriblant Rupert Friend og ikke minst Michelle Dockery, kjent fra blant annet Downton Abbey.

michelle dockery
Anatomy of a Scandal. Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix

Lust

På HBO Max.

lust
Lust. Foto: Johan Paulin/HBO Max

Man må ikke se på krim bare fordi det er påske, altså. Og svenske Lust er serien som endelig gjør opp for And Just Like That, som mange (i hvert fall undertegnede) syntes var en grusom og dårlig gjennomført oppfølger til Sex and the City.

serier å binge
Lust. Foto: Johan Paulin/HBO Max

Her møter vi fire voksne kvinner, som alle sliter med hvert sitt. Anette gjør en jobbundersøkelse om svenske middelaldrende kvinners sexliv (definert som mellom 40 og 65), og som er misfornøyd med sitt eget ikke-eksisterende sexliv – samtidig som datteren og kjæresten har (litt for mye) høylytt sex.

serier å binge
Lust. Foto: Johan Paulin/HBO Max

Nadia, som har luksusproblemet med en ektemann som er litt for politisk korrekt, også på soverommet. Den evig-single og godt fornøyde vixen-bilselgeren Ellen, og Martina som er blitt forlatt av ektemannen til fordel for en 20-åring. Serien er både hjertevarm, sjarmerende og morsom – og politisk korrekt – på den riktige, passe komiske måten uten å bli for krampaktig. Anbefales, og alt kan binges på én dag!

Siste Kapittel

På NRK.

siste kapittel
Siste Kapittel. Foto: Nick Wall via NRK

Det blir ikke skikkelig påskestemning uten minst én britisk, tradisjonell krimserie med glimt i øyet på skjermen. Og NRK har som alltid litt av hvert å by på fra andre siden av dammen.

Siste Kapittel beskrives av flere aviser som «årets høydepunkt» blant påskekrimmen på tv, og drar referanser og hyllester til krimdronningen Agatha Christie.

siste kapittel
Påskens serier: Siste Kapittel. Foto: Sony Pictures Entertainment via NRK

En kjip forfatter leverer sin siste krimroman til forlaget, før han blir funnet død i luksushjemmet sitt. Det viser seg at romanen mangler det siste kapittelet, som avslører morderen. Forlagsredaktør Susan får dermed mistanker om at forfatterens død ikke var en ulykke, og kobler bokens siste sider med drapet i virkeligheten.

Wisting sesong 3

På Viaplay.

Hva som helst med Carrie-Anne Moss fra The Matrix-universet, og vi er med.

serier å binge
Wisting. Foto: Viaplay

Tredje sesong av Wisting er årets påskekrim på Viaplay, og er denne gangen basert på Nattmannen av hele Norges Jørn Lier Holst. Larvik er i sjokk etter at et hode er blitt plassert på en stake midt på torget, og William Wisting, spilt av Sven Nordin, er på saken.

Moderne krim på sitt beste når Hollywood møter norsk filmindustri.

Les også: Bridgerton booster overraskende nok salget av dette

Siste saker

Mest lest nå
Les mer