Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @mathilderavnc

5 steder du kan nyte matcha latte i Oslo

Koffein og antioksidanter på samme tid – yes please!

De siste årene har matcha latte blitt noe de fleste kjenner godt til. Den koffeinholdige drikken, som er basert på et pulver av kvernede grønne teblader, er en gjenganger i Instafeeden og på TikTok. Og det er ikke uten grunn! Med sin naturlige, myke smak er det et deilig alternativ til morgenkaffen.

Matcha inneholder koffein i kombinasjon med aminosyren l-teanin, som har en beroligende effekt på hjernen. Mange beskriver at de føler på et mer behagelig koffeinkick av å drikke matcha. Likevel er det flere som ikke er helt overbevist av den beske matcha-smaken, men som alt annet, er det noe man blir vant til. Prøv mer enn en gang, – og kanskje du også blir helt obsessed?

Her er 5 steder du får servert matcha latte i hovedstaden.

Nio House

Karl Johans gate 33

Matcha latte i Oslo. Foto: Helen Ibrahimian
Foto: Helen Ibrahimian
Matcha latte i Oslo. Foto: Helen Ibrahimian
Foto: Helen Ibrahimian

Med både instaworthy interiør og drikke kan lite bli feil.

I hjertet av Karl Johan ligger Nio House, en bilbutikk som er så mye mer enn bare det! Hos Nio kan man også kjøpe deilige bakevarer og matcha. Med minimalistiske og avslappende omgivelser er det et perfekt sted å møte en venn. Stort pluss for at man får et lite kunstverk på drikken sin!

Oslo Raw

Skovveien 16

Matcha latte i Oslo. Foto: Instagram/ @osloraw
Foto: Instagram/ @osloraw

Ingenting slår en deilig rawcake og matcha.

Oslo Raw finner vi på Adamstuen og Frogner, i de vakreste lokalene. Det føles nesten som man er i Paris! Med fokus på sunne ingredienser og rawfood, er det et stort utvalg av alt man kan tenke seg av fargerik mat. Det perfekte stedet for en deilig brunsj, og ikke minst en silkemyk matcha latte.

Les også
Victoria Beckham lanserer ikonisk t-skjorte etter viralt klipp

Gohan Matcha

Youngstorget 2

Matcha latte i Oslo. Foto: Instagram/ @gohanmatcha
Foto: Instagram/ @gohanmatcha
Matcha latte i Oslo. Foto: Instagram/ @gohanmatcha
Foto: Instagram/ @gohanmatcha

Her kan de virkelig matcha!

I Folketeaterpassasjen kan man svippe innom Gohan Matcha for å nyte matcha på flere ulike vis. Is, kake og crepes er noe av det de kan by på. Dette stedet er et must å besøke for enhver matchaentusiast! Her kan man også få kjøpt et matchasett, for å kunne lage det hjemme.

Organit

Vulkan 28

Foto: Instagram/ @organit_kafe
Foto: Instagram/ @organit_kafe
Foto: Instagram/ @organit_kafe
Foto: Instagram/ @organit_kafe

Matcha og en god cookie gjør enhver regnværsdag bedre.

Ved Mathallen på Vulkan ligger en liten perle av en kafé, som åpnet dørene tidligere i år. Hos Organit lager de mat med fokus på sunne ingredienser. Et hyggelig sted å slå seg ned med en god bok og en matcha i hånda. Her kan det anbefales å kjøpe med en av deres sukkerfrie cookies, for en liten ettermiddagssnack!

Cultivate Food

Helgesens gate 18b

Foto: Instagram/ @cultivatefood
Foto: Instagram/ @cultivatefood

Masse god, grønn mat!

Midt på Løkka finner du populære Cultivate Food, et vegansk restaurantkonsept. I tillegg til sunne, gode middag- og lunsjretter, kan deres matcha latte absolutt anbefales. Om man ønsker den ordentlig creamy, bør du velge med havre- eller kokosmelk!

Les også: Matcha fortsetter å være trendy, men hvor sunt er det egentlig?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer