Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Fem av våre favoritt skandinaviske smykkemerker akkurat nå
Foto: Maria Black

5 skandinaviske smykkefavoritter

Tre nordmenn og to dansker.

Det skorter ikke akkurat på skandinaviske smykkemerker om dagen. Her er noen av våre favoritter akkurat nå:

Tom Wood

Inspirert av den ultimate Hollywood-divaen Elizabeth Taylor, slipper Tom Wood kolleksjonen Liz i mai. Det er en del av det norske merkets SS20-kolleksjon, og smykkene i kolleksjonen er støpt og produsert for hånd etter design og former tegnet av merkets Mona Jensen.

Kolleksjonen, som i ekte Tom Wood-ånd er både androgyn og chunky, består av et halskjede og double hoop-øreringer som kommer i både sølv og gull.

Hasla

Hasla er familiebedriften som fortsatt produserer i sølvsmia i Setesdal. Bak står de to søstrene Gunnhild og Anne Hasla som henholdsvis markedssjef og designer.

Deres nyeste kolleksjon, Fusion, er inspirert av smykker fra Annes eget smykkeskrin. Hun har et spesielt sterkt forhold til ringene sine som hun har arvet av sin mor.

Etter å ha jobbet med metall lenge introduseres nå steiner igjen, nærmere bestemt Rhodolite, Citrine og Lime-kvarts.

Anni Lu

Den danske smykkedesigneren Helle Vestergaard står bak Anni Lu som på få år er gått fra å være et lite dansk smykkemerke til en bli en internasjonal suksess på dører som Barneys, Browns og Harvey Nichols, Louisa Via Roma, Barneys i Japan og Corso Como i Seoul.

Litt som norske Tom Wood har Vestergaard vist at hun kan mer enn bare å lage signatursmykker, de fargerike perlearmbåndene, som riktignok fortsatt er med, men som ikke lenger er det som definerer kolleksjonene.

Hennes nyeste kolleksjon Sunset Nomad er en hyllest til solfylte California og byens kunstneriske, ukompliserte og spirituelle univers med solblekede pastellfarger kombinert med tradisjonelle meksikanske nyanser.

Kolleksjonen omfatter både velkjente Anni Lu-klassikere samt statement-smykker, og består av blant annet ferskvannsperler, krystallanheng og, for første gang, emalje som gir en retro 70-tallsvibe.

Maria Black

En annen danske som har opplevd stor suksess med sine smykker er Maria Black. Den danske smykkedesigneren åpnet sin første butikk i Norge i april i fjor.

SS20-kolleksjonen har fått navnet Futuro Collection, og er inspirert av den italienske rivieraen med sine duse pasteller og svingete veier med navn som Gelato, Caramella og Amalfi.

– Jeg hadde nettopp kommet tilbake fra en road trip i Italia. Fargene, naturen og duftene ble hos meg lenge. Jeg lengtet og lengter fortsatt tilbake for å utforske mer av det fantastiske landet, og bestemte meg for å beholde den feriefølelsen, forteller Maria Black om kolleksjonen.

Miss Mathiesen

Erica Mathiesen startet smykkemerket Miss Mathiesen da hun var i mammaperm med datteren Alba. Nå slipper hun sin nyeste kolleksjon The Age of Aquarius. Den springer ut fra hennes fascinasjon for astrologi generelt og horoskop spesielt.

Smykkene lages på bestilling, og skreddersys hver enkelt. De tar utgangspunkt i tre hovedkomponenter fra horoskopet: fødselstegnet, ascendenten og månetegnet. Disse kombineres til enten et halskjede eller armbånd med spesialdesignede mynter med de ulike tegnede inngravert. Smykkene er håndlaget av den norske gullsmeden Silje Mjerskaug og myntene er laget av Bugge og Authen Juvelerverksted og støpt av Edelmetallstøperiet

Les også: Norske motebutikkers bønn til kundene: Kjøp norsk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer