Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @nnennaechem

5 podcaster om selvutvikling du kan lytte til nå

Er du interessert i selvutvikling?

Begrepet selvutvikling har for alvor kommet på banen de siste årene, i takt med et økt fokus på mental helse og velvære. Heldigvis finnes det mange verktøy man kan ty til om man ønsker å utforske nettopp dette. Enten det er å ta tak i selvdestruktive tankemønstre eller å være mer takknemlig i hverdagen.

Det finnes et hav av bøker om temaer innenfor dette området, men kanskje enda bedre – det finnes også mange podcaster du kan lytte til. Noen ganger er det ekstra effektivt å lytte til noen som forklarer sammelignet med å lese om det.

Om du ønsker å ta et lite dypdykk i selvutviklingsuniverset, har vi samlet et knippe podcaster du kan lytte til.

Hanna & de heldige

Hanna-Martine entret nylig podcastverdenen med podcasten Hanna & de heldige. Men det er ikke hvilken som helst influencerpodcast. Fokuset er nemlig takknemlighet. Hver uke inviterer Hanna en kjendisgjest i studio som får reflektere rundt spørsmål som hvor takknemlige de er på daglig basis og om de virkelig setter pris på det de har fått til.

Ikke bare er det interessant å få bli kjent med en litt annen side av kjendisene, men man blir også inspirert til å være mer takknemlig selv.

5 podcaster om selvutvikling du kan lytte til nå

On purpose with Jay Shetty

Om du er interessert i selvutvikling har du helt sikkert hørt om Jay Shetty. Han er en britisk forfatter, life coach og ikke minst podcaster. I podcasten On purpose får vi være flue på veggen i en rekke spennende og interessante samtaler.

Shetty har hatt mange celebre gjester i studio – som Kim Kardashian, Paris Hilton og Joe Jonas. Her har de snakket om temaer som å lære seg å elske igjen, unngå at skam kontrollerer livet og frykten for å feile. Blant annet.

Jay Shetty har hatt podcasten siden 2019, så her har du mange episoder å velge mellom.

5 podcaster om selvutvikling du kan lytte til nå

Level Up med Anniken Binz

Mentaltrener og coach Anniken Binz tar opp temaer som lykke, selvfølelse, hjernetrening og stressmestring i podcasten Level Up. Målet er å dele verktøy som hjelper deg på veien mot å bli mer lykkelig, få mer energi, overskudd og motivasjon.

5 podcaster om selvutvikling du kan lytte til nå

SinnSyn

I podcasten SinnSyn møter vi psykolog Sondre Risholm Liverød. Han har som mål å si noe nytt om ting du har tenkt på før eller si noe selvfølgelig om ting du aldri har tenkt på. Fokuset i podcasten er å observere menneskers indre liv. Temaer som er tatt opp er blant annet stress, mindfulness, angst og uro.

5 podcaster om selvutvikling du kan lytte til nå

Destinasjon Glede

Som tittelen antyder, handler denne podcasten om begrepet «glede». Hver uke får vi servert en ny episode med Bjørg Thorhallsdottir og spennende og kunnskapsrike gjester. Her deler de erfaringer de har gjort på veien mot mer glede.

Så langt har kjente profiler som Martha Louise, Daniel Franck, Berit Nordstrand og Lene Alexandra vært gjester i podcasten. Episodene er relativ korte, som oftest under 30 minutter, og det er dermed enkelt å skvise inn en episode her og der.

Les også: Har du hørt om «beige flag»?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer