Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Copenhagen Fashion Week
Melk & Honning holder deg oppdatert på nyheter fra motebransjen. Foto: Instagram/@ceciliethorsmark

5 kjappe motenyheter

Ikke gå glipp av siste nytt fra moteverdenen.

Hvem, hva hvor? Med vår nye spalte «Kjappe motenyheter» skal vi i Melk & Honning sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på motenyheter fra bransjen.

Heng på videre for din etterlengtede dose motepåfyll.

Steen & Strøm får bruktbutikk.

For første gang får Steen & Strøm en butikk med brukte klær. Den 25. september åpner Trade, som forøvrig er Oslos første byttebutikk for kvalitetsklær. Konseptet er rett og slett at du kan komme og bytte til deg klær. Lommeboka kan ligge igjen hjemme.

5 kjappe motenyheter
Trade åpner byttekonsept på Steen & Strøm. (Foto: Instagram @tradeshop_oslo)

Petter Dundas kledde opp flere av stjernene på the Met Gala.

Peter Dundas stod bak Met Gala-kjolene til både Ciara, Meghan Fox og Quannah Chasinghorse tidligere denne uken. Den norske designeren flyttet til USA som tenåring, og uteksaminerte fra Parsons School of Design i New York i 1990.

Det er tredje gang han har kledd opp Ciara. På kveldens røde løper fortalte hun at da Dundas viste henne designet, var hun solgt med én gang. Kjolen er inspirert av ektemannen Russell Wilsons NFL-drakt.

Meghan Fox gikk den røde Met Gala-løperen for aller første gang, i ført en rød Dundas-kjole full av perler og cutouts. På Vogues livestream benyttet hun sjansen til å takke Dundas og teamet hans for den store jobben, og sa hun var veldig takknemlig.

Den siste nordmannen kledde opp var modellen Quannah Chasinghorse. Hun har røtter fra to forskjellige urfolkstammer i USA og ønsket å vise det under Met gala. Dundas hadde kledd henne opp i en metallfarget kjole, som Chasinghorse matchet med mer tradisjonelle smykker og sminke fra urfolksgruppene Hän Gwich’in og Oglala Lakota.

Les også
12 Instagram-høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week
5 kjappe motenyheter
Peter Dundas og Ciara i kjole inspirert av NFL-ektemannen Russell Wilsons draktnummer på The Met Gala i New York tidligere denne uken. (Foto: Kevin Mazur/MG21/Getty)
Quannah Chasinghorse. Foto: Taylor Hill/WireImage

London Fashion Week må klare seg uten to av sine største navn.

Moteuken i London sparkes i gang denne uken. For første gang siden pandemien kom, kjøres den britiske moteuken i pre-pandemisk stil igjen. Det er mange fysiske visninger og eventer på programmet.

Derimot mangler to av den britiske motens største navn. Verken Burberry eller Victoria Beckham skal delta denne sesongen.

Burberry live streamer motevisning sin uten publikum denne gangen
Burberry skal ikke vise under London Fashion Week i år. Det samme gjelder Victoria Bekcham. (Foto: John Phillips/BFC/Getty)

Marimekko og Adidas med enda et drop.

Marimekko og Adidas er kanskje ikke det mest forventede samarbeidet, men fra slutten av september dropper de enda en activewear-kolleksjon i begrenset opplag. Kolleksjonen inneholder det typiske Marimekko-printet Unikko poppy, som det finske merket har vært kjent for helt siden det ble introdusert i 1964.

Printet har vært å se på alt fra vesker til håndklær til servise, men det er kun i forbindelse med Adidas-samarbeidet at printet har blitt brukt på sportsklær.

Korres har åpnet sin første butikk i Norge

Korres åpnet nylig butikk på Sandvika Storsenter. Butikken vil føre hele merkets produktutvalg.

I et intervju med Melk forteller grunnleggeren og visjonæren bak Korres, Giorgios Korres, at butikken er den aller første i Europa som har merkets nye estetiske profil og konsept.

– Vi deler så mange verdier med nordmenn. Det er en perfekt match, rett og slett. Vårt langvarige samarbeid med Vita-kjeden har også bidratt til å virkelig ta oss til nye høyder på det norske markedet.

Butikken på Sandvika er en slags hyllest til Korres-teamets favoritter.

– Tradisjonell arkitektur, pluss et nikk til vår farmasibakgrunn, samt vår typiske greskinspirerte hvite og dypblå palett. Det er fullt av detaljer, noen av dem kanskje overraskende slik som det ikoniske sementgulvet inspirert av sykladene og de moderne flisene som er laget av resirkulerte Korres-produkter.

Les også: Nå er lesertallene for de norske magasinene her

Siste saker

Mest lest nå
Les mer