Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @dualipa

5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Balenciaga samarbeider med Adidas, Dua Lipa joiner Barbie-film og Skims ansetter roboter.

Med spalten «5 kjappe motenyheter» skal vi i Melk & Honning sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på det som skjer i bransjen.

Heng på videre for much needed påfyll av motenyheter.

Les også: Motehuset overrasket med kjønnsnøytrale trender

Balenciaga x Adidas

Demna Gvasalia, kreativ leder for Balenciaga, ble viden kjent for å mikse høy- og lavmote da han grunnla superhypede Vetements. Siden han ble hanket inn hos det erkefranske motehuset har han fortsatt å leke seg i samme stil, blant annet med en veske som minnet om et IKEA-nett.

Nå har Balenciaga inngått et samarbeid med Adidas. Plaggene og accessoirene ble vist frem på catwalken i New York i går, med en stjernespekket front row.

Og ikke overraskende går kolleksjonen – som ble sluppet på nett umiddelbart etter showet – som varmt hvetebrød. Vogue kan melde at mye allerede er utsolgt.

Norske Jonas Bahri ble hanket inn av Balenciaga til visningen deres i Paris tidligere i år. Nå ble han fløyet inn for å gå under showet i New York også – vel å merke ikke i plagg fra samarbeidet med Adidas.

Det samme gjorde den norske kunstneren og modellen Inti Wang, som har gått for merket i en årrekke nå.

5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?
Jonas Bahri på catwalken til Balenciaga. Foto: Instagram @Balenciaga

Flytende hår trender

Ny uke, ny trend – eller sånn kan det i alle fall virke. Bare den siste tiden har vi sett ulvesveisen, space buns og en anime-inspirert frisyre ta av.

Nå er det plutselig liquid hair eller flytende hår som gjelder.

Svenske ELLE melder at håret denne sommeren skal være så blankt at det skal gå an å speile seg i det. Se for deg et hår som er mettet med lipgloss, skriver magasinet. Høres kanskje ikke ut som det mest appellerende, men er det trendy, så er det trendy.

Looken oppnår man enklest ved hjelp av varmebeskyttende spray, rettetang, olje i lengdene og en lett runde med gloss spray over det hele som siste finish.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen
Foto: Getty Images

Dua Lipa joiner Barbie-film

I fjor sommer ble det kjent at Greta Gerwig og Noah Baumbach var i ferd med å skrive manuset til en film om Barbie. Førstnevnte er kjent som skuespiller i indie-favoritten Frances Ha og som regissør for filmene Lady bird og Little Women, mens ektemannen Baumbach står bak Oscar-nominerte Marriage Story.

Melk & Honning kunne da melde at Margot Robbie hadde fått hovedrollen i filmen. i-D som også omtalte saken skrev at Gerwig ønsket å problematisere den noe kontroversielle dukkens rolle og historie.

Siden har man fått vite at Ryan Gosling kommer til å spille Ken.

I en ny sak hos i-D viser det seg at en rekke andre kjente navn har blitt hanket inn, blant dem Dua Lipa, Will Ferrell, Michael Cera, Saoirse Ronan og Issa Rae.

Filmen vil slippes i 2023.

Foto: Instagram @dualipa

Curvy supermodell Ashley Graham åpner for første gang opp om spontanabort

Supermodell Ashley Graham har gjennom flere år vært en tydelig stemme innen kroppsaktivisme og problemene hun har møtt på i motebransjen. Som den første curvy modellen til å figurere i en rekke ulike high fashion-sammenhenger har hun banet vei for andre modeller med større kroppsfasonger.

Via hennes egen Instagram og Youtube-kanal har hun vært åpen om det meste, men tydeligvis ikke alt. For nå letter Graham på sløret om en traumatisk hendelse under pandemien.

– Jeg har ikke delt dette før nå, men i januar 2021 ble jeg gravid. Siden det var min andre graviditet syntes det tidlig og vi var supergira, skriver Ashley Graham i et essay publisert i den nyeste utgaven av Glamour.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

– Men mot slutten av februar spontanaborterte jeg. Jeg ble helt knust. Det føltes som det største tapet jeg hadde hatt noensinne i livet. Og samtidig ga det meg muligheten til å sette meg inn i det så mange andre kvinner har gått gjennom. Jeg hadde et barn allerede og å se på han var det eneste som kunne lindre smerten, men det var likevel enormt tungt.

Graham var likevel blant de heldige; ikke lenge etter ble hun gravid med tvillinger. I februar i år fødte hun sønnene Malahi og Roman.

Skims setter roboter på lønningslista

I fjor kunne Melk & Honning melde at Skims var verdsatt til 1,6 milliarder dollar, tilsvarende 15 milliarder kroner. Men bare ett år senere har tallet utrolig nok doblet seg til omkring 3,2 milliarder dollar og i overkant av 30 milliarder kroner.

Kim Kardashian kan altså smile hele veien til banken (hånd i hånd med Pete Davidson). Men mye vil ha mer. Nylig utvidet merket sortimentet til å også inkludere badetøy, noe som hittil ser ut til å være en stor suksess.

Nå skal effektiviteten på fabrikkene økes ytterligere. Skims har nemlig begynt å sette roboter på lønningslista.

Vel, i overført betydning; robotene skal begynne å gjøre en del av arbeidet som mennesker tidligere har vært ansvarlig for, men det er lite sannsynlig at de vil få betalt for dette.

Bakgrunnen for dette er at forbrukerne blir stadig mer opptatt av og vant til megarask leveringstid, noe Amazon skal ha mye av skylda for.

5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?
Foto: Instagram @skims

Les også: Slik var Italia-bryllupet til Kourtney Kardashian og Travis Barker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer