Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid på catwalken for Ralph Lauren
Med 5 kjappe motenyheter holder vi deg oppdatert på nytt fra bransjen. (Foto: JP Yim/Getty)

5 kjappe motenyheter

Din etterlengtede dose motenyheter.

Hvem, hva hvor? Med spalten «5 kjappe motenyheter» skal vi i Melk & Honning sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på det som skjer i bransjen. Heng på videre for much needed påfyll av motenyheter.

Louis Vuitton involvert i spionasje-sak.

Like før helgen ble det foretatt et rettsoppgjør på 10 millioner euro i Paris med LVMH. Luksusgruppen skal være tiltalt for å ha hatt en rolle i en spionasjesak som involverer den tidligere lederen av fransk toppsikkerhetstjeneste, skriver Business of Fashion.

Med dette pengeoppgjøret, unngår verdens største luksusgruppe rettssak. Det presiseres at selskapet ikke innrømmer noen skyld ved å godta oppgjøret.

Bernard Squarcini, tidligere leder i fransk toppsikkerhetstjeneste, ble ansatt av luksusgruppen i 2013. Han er mistenkt for å ha utnyttet sin posisjon og innflytelse til å få tilgang til konfidensiell informasjon, for å bryte personvernlover og for å ha spionert på journalist og aktivist Francois Ruffin.

I 2016 kom denne journalisten med en dokumentarfilm som satte søkelyset på LVMH-gruppens topp Bernard Arnault etter at en familie mistet jobbene sine hos en av luksusgruppens leverandører.

LVMHs advokat, Jacqueline Laffont, har uttalt at oppgjøret reflekterer erkjennelse av «tidligere feil, som tilhører fortiden».

Luksusgruppen, som eier blant annet Louis Vuitton, Dior og Moët, innrømmer likevel ingen skyld. Det presiseres av en av dommerne i retten i Paris.

Verdens største luksusgruppe er involvert i rettsoppgjør om dagen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty)

Satte Chanel-verdensrekord.

Og den tilhørte ingen ringere enn avdøde Karl Lagerfeld.

For andre gang siden han gikk bort i 2019, gjennomføres det en auksjon av designerens eiendeler – eller, skatter. Ifølge WWD, sanket auksjoneringen inn en totalsum på 6,2 millioner euro. Den Paris-holdte auksjonen, med budrunde på nett, kunne si seg fornøyd med at over 90 prosent av varene gikk over anslag.

Les også
A$Ap Rocky baner vei for herremote

Ivrige bud, blant hundrevis av kjøpere fra 25 ulike land, førte til at det ble satt verdensrekord for salg av en Chanel-veske. En sort krokodilletote fra 2010, som Lagerfeld brukte daglig, gikk for 94 500 euro.

Alt fra Lagerfelds mange designobjekter og kunst, til skisser han selv hadde tegnet og hans ikoniske sokker, hansker og votter ble auksjonert bort. Og det var mange av de stive prisene. Blant annet gikk en Dior-jakke for i overkant av 35 000 euro, og en paljettjakke fra Saint Laurent jacket gikk for 5292 euro – og det var fem ganger mer enn anslått.

Mange sikret seg også portretter av designeren selv – og særlig tegnebøkene hans var populære. Faktisk ble det rett og slett budkrig over dem, og to av de som var satt til 300 og 500 euro endte opp med å gå for svimlende 201.600 euro istedet.

Karl Lagerfeld sammen med supermodell Claudia Schiffer på eget Chanel-show i 2007. (Foto: Mark Mainz/Getty)

Vogue kårer best kledde kvinne i 2021.

Pandemi eller ei, vi har tross alt hatt en god del minneverdige moteøyeblikk i 2021. For eksempel Louis Vuittons magiske, kongelige show under moteuken i Paris eller Kim Kardashians helsorte og innpakkede Balenciaga-look. Eller da Asap Rocky møtte opp iført, vel, et teppe på The Met Gala. Bella Hadids Schiaparelli-look til Filmfestivalen i Cannes er også vanskelig å glemme: helsort, fotsid med tilhørende mega-gullsmykke av lunger.

Britiske Vogue er også enige i at vi har hatt nok av mote verdt å nevne i år, og dropper liste over Årets best kledde kvinner. Øverst troner Kate Moss, Lady Gaga og Zendaya.

På listen hylles også Dua Lipa, Rihanna, Isabelle Huppert, Angelina Jolie og Zoë Kravitz.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart
5 kjappe motenyheter.
Britiske Vogue kaller Kate Moss for Årets best kledde kvinne. Her på catwalken under moteuken i Milano i høst, for Versace og Fendis collab-kolleksjon. (Foto: Daniele Venturelli/Getty)

Dior velger seg fotball-ambassadør.

Blant Diors ambassadører finner vi kjendiser som Anya-Taylor Joy, Yara Shahidi, Nina Dobrev, Jisoo fra Blackpink og Iris Law. Nå legger de til enda et navn på listen – og denne gangen har de hentet fra rekkene i den populære fotballklubben Paris Saint-Germain.

Stjernespilleren Kylian Mbappé blir nå med på ambassadør-laget, for luksushusets herrekolleksjoner og herreduften Sauvage.

Dette etter at Dior, med Kim Jones i spissen, nylig har inngått en avtale om å designe fotballagets offisielle garderobe for to sesonger, skriver WWD.

Den populære fotballspilleren er ikke fremmed for Dior. Blant annet har han blitt sett i blant annet Diors Kaws Bees-sweats og denim de siste årene. Han har også troppet opp på Ballon d’Or-seremoniene i dress fra motehuset. Samler på sneakers gjør han også, og mottok et par av de utsolgte Air Jordan I High OG Dior som bursdagsgave fra det franske motehuset i fjor.

5 kjappe motenyheter.
Stjernespilleren Mbappé har blitt en del av Diors ambassadørteam. (Foto: Instagram @k.mbappe)

Skjønnhetstilbehør til Emily In Paris-fansen.

Flere merker har den siste tiden gjort collabs eller kolleksjoner inspirert av diverse populære serier. Det er ikke første gang Netflix-suksessen Emily In Paris blir tema for en kolleksjon, for Lancôme var først på ballen der.

Men nå er skjønnhetstilbehøret her. Britiske og veganske Spectrum har lansert egen Emily In Paris-kolleksjon – og de leker ikke.

Det er snakk om makron-formede beauty blenders, børsteholder som er en takeaway-kaffe og en clutch med Le Monde-forside. Skal vi tro internasjonale motemedier, ser dette ut til å ha falt i god jord hos fansen i påvente av neste sesong som kommer den 22. desember.

Les også
Gigi Hadid lanserer eget klesmerke
5 kjappe motenyheter.
Spectrum kaller egen kolleksjon for «the ultimate blogger-worthy collection» på Instagram. (Foto: Instagram @spectrumcollections)

Les også: Spår tøffe tak for bransjen, til tross for gode tall

Siste saker

Mest lest nå
Les mer