Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
5 kjappe motenyheter: Jacquemus-visningen ble regnet ned på Hawaii
Jacquemus-visning på Hawaii. Foto: Darryl Oumi/Getty Images

5 kjappe motenyheter

Ny & Other Stories-butikk, storm på Jacquemus-visning og hyllest til Renate Reinsves BAFTA-antrekk. Din etterlengtede dose motenyheter får du her.

Med spalten «5 kjappe motenyheter» skal vi i Melk & Honning sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på det som skjer i bransjen.

Heng på videre for much needed påfyll av motenyheter.

Les også: «Radical Broccoli»-søstrene fulgte drømmen – flyttet til jungelen under pandemien

& Other Stories åpner sin andre butikk i Oslo

Det er få butikker som har vært like etterlengtet i Norge som & Other Stories. Lenge var det usikkert når den ville åpne, så åpnet den til slutt på Valkyren i mai 2020, før den stadig ble ble utsatt for covid-restriksjoner – som så mange andre.

Torsdag forrige uke åpnet den svenske kleskjeden butikk nummer to i hovedstaden. Denne gangen har de valgt å gå østover, rettere sagt i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

«Vi elsker den kreative atmosfæren i Oslo og føler oss allerede veldig hjemme her», sier Lina Söderqvist, administrerende direktør, & Other Stories, i en pressemelding.

Butikkens lokale er en tidligere brann- og politistasjon og ble bygget i 1878. De skriver at de fokuserte på å beholde så mye av butikkens tidligere funksjoner som mulig og gjenbruke interiør.

5 kjappe motenyheter: &Other Stories åpner ny butikk i Oslo på Grünerløkka.
& Other Stories andre butikk i Oslo. Foto: &Other Stories
5 kjappe motenyheter: &Other Stories åpner ny butikk i Oslo på Grünerløkka.

Renate Reinsve hylles av internasjonale medier for BAFTA-looken

Renate Reinsve har det siste året blitt en anerkjent skuespiller langt utover Norges grenser. Dette har selvfølgelig skjedd i forbindelse med at hun har hatt hovedrollen i den voldsomt kritikerroste filmen Verdens verste menneske.

Under filmfestivalen i Cannes vant hun pris for beste kvinnelige skuespiller. Hun har siden blitt nominert til flere store priser, blant annet for beste kvinnelige skuespiller hos BAFTA som ble delt ut søndag kveld. Selv om Reinsve måtte se seg slått av Joanna Scanlan, betød ikke det at hun ikke fikk oppmerksomhet.

34-åringen var nemlig kledd i en spesiallaget kreasjon fra Louis Vuitton i kremhvitt med tilhørende cape i gulldetaljer. Hun har figurert på oversikten over kveldens beste antrekk og britiske medier har omtalt looken som «sensasjonell», «slående vakker» og elegant.

Les også
Dette vet vi så langt om sesong 2 av nye Gossip Girl

Reinsve inngikk et samarbeid med det franske motehuset før sommeren i fjor og har siden dukket opp i flere spesialdesignede antrekk. Hun styles forøvrig av stylisten Karla Welch, som også blant annet står bak garderobene til Hailey og Justin Bieber, Tracee Ellis Ross og Olivia Wilde.

Les også: SMS-intervju med Renate Reinsve

Renate Reinsve iført Louis Vuitton på BAFTA-utdelingen denne helgen.
Renate Reinsve på den røde løperen under helgens BAFTA-utdelingen. Foto: Karwai Tang/WireImage

SKIMS lanserer badetøy

Kim Kardashian lanserte sitt shapewear-merke Skims i 2019. I utgangspunktet hadde hun valgt å kalle det Kimono, noe som fikk folk til å reagere kraftig. Siden de første hold-in-produktene ble sluppet, har merket ekspandert til undertøy og loungewear. I januar i år kunne Kardashian smile hele veien til banken; merket hadde doblet verdien på ett år, fra 1,2, milliarder til 3,2 milliarder.

Siden sommeren i fjor har ryktene gått om at Skims vil utvide til en helt ny kategori, nemlig badetøy. Og de siste par månedene har Kardashian frontet det som ser ut som Skims-bikinier på sin egen Instagram-profil.

I et nytt intervju hos Business of Fashion bekreftes det at lanseringen av hele badetøylinjen vil finne sted snart, både på nett og i pop-up-butikker i Los Angeles, Dubai og Japan.

De avslører likevel ikke nøyaktig når dette vil skje, så man får følge med på Skims Instagram for videre oppdateringer – dersom man er keen på å kapre en av Kims bikinier til sommeren 2022.

Motenyheter: SKIMS lanserer badetøy. Her Kim Kardashian iført et sett man tror er fra hennes eget merke.
Foto: Instagram @kimkardashian

Jacquemus-visningen regnes ned på Hawaii

Med sine bittesmå vesker, knallfargede, florlette plagg og gigantiske stråhatt har Jacquemus vært et av moteverdens største it-merke de siste årene. Mannen bak merket, Simon Porte Jacquemus lanserte det allerede i 2009, i en alder av bare 19 år. Veien frem mot den store internasjonale hypen har derfor vært relativt lang.

Les også
Nå er det Zany Granny Chic som gjelder

Jacquemus har etter hvert blitt kjent for å holde motevisningene på Insta-vennlige lokasjoner rundt om i verden. Det skjedde også da de skulle vise frem sin nyeste kolleksjon forrige uke.

Denne gangen var settingen en strand på øya Oʻahu på Hawaii. Kjendiser og influencere var fløyet inn langveisfra for å få med seg det hippe merkets nyeste looks.

Catwalken slanget seg bortover en tropisk strand og settingen kunne ikke vært mer idyllisk. Men ikke alt gikk etter planen, for motemagasinet Paper kan melde at et en tropisk storm plutselig kom skyllende over både modeller og fremmøtte, akkurat da de var i ferd med å entre catwalken.

«Vi hadde ikke noe sted å rømme. Alt ble klissvått og klærne ble skittene. Det var rett og slett et vaskeekte motedrama, om man kan si det sånn», skriver designeren selv på Instagram.

Etter omtrent en times tid ga regnet seg endelig. Jacquemus hadde sørget for å i hovedsak booke modeller, kreatører og crew fra lokalsamfunnet på Hawaii og kunne fortelle at de mente det var et tegn på lykke at regnet kom. Kolleksjonen het forøvrig Le Splash, noe som fikk en ironisk twist med tanke på det som skjedde under visningen.

Foto: Instagram @jacquemus

Salvatore Ferragamo hanker in it-designer fra London

I januar 2021 kom Marco Gobbetti, tidligere CEO for Burberry, inn som ny admininstrerende direktør for Salvatore Ferragamo. Det italienske luksusmerket som i hovedsak er kjent for å ha gjort både kilehæl og platåsko til kommersielle suksesser, har slitt de siste årene med dalende interesse. Derfor er Gobbetti i gang med å gjøre store grep i bedriften.

Les også
Har du «side character energy»?

I dag skriver Business of Fashion at it-designeren Maximillian Davis er hanket inn som ny sjefdesigner for Salvatore Ferragamo.

Den britisk-vestindiske designeren blir spådd som en av de neste store britiske designerne og BoF kaller merket hans «et av de med mest buzz» akkurat nå. Davis var også nominert til LVMH-prisen i år, men valgte nylig å trekke seg. Dette trolig fordi han allerede da hadde takket ja til jobben hos Ferragamo.

Siden han gikk ut fra London College of Fashion i 2017 har han vært i designteamet til andre hippe merker som Grace Wales Bonner, Mowalola og Supriya Lele.

«Hans klare visjon sammen med nivået på utførelsen og en sterk estetikk gjør han en av sin generasjons mest briljante talenter», skriver Gobbetti i en uttalelse.

Les også: Dette er de mest lovende norske modellene nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer