Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Tips til julefilmer. Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

5 julefilmer som garanterer julestemning

Julefilmer er oppskriften på julestemning.

Det er noe med det å sitte i julepysjen i sofaen, en kopp kakao i hånden og julefilm på skjermen. En julefilm eller to hjelper alltid på julestemningen. Med dagens streamingtjenester er det et hav av muligheter, og noen ganger er det litt vanskelig å bestemme seg for hvilken film man skal se.

For å gjøre valget litt enklere har vi samlet en liste med klassiske (og klissete) julefilmer, som vi aldri går lei!

Her er 5 julefilmer som garanterer julestemning.

The Holiday

Ingen jul uten The Holiday. En klissete og klisjé julefilm, – og vi har mistet tellingen på hvor mange ganger vi har sett denne klassikeren.

Filmklipperen Amanda fra Los Angeles og journalisten Iris fra London byttelåner hus i julen, for å komme seg vekk fra trøbbel på kjærlighetsfronten. Selvfølgelig møter de en fyr på hver sin kant…

Julefilmer som git julestemning. Foto: The Holiday
Foto: The Holiday

Love Actually

Love Actually er filmen som har alt. Rørende historier, masse julestemning, humor, kjærlighet og kliss. Det er garantert latter og tårer med denne klassikeren.

Kjærligheten blomstrer – og visner, i julekaoset i London. Ti kjærlighetshistorier flettes sammen i den folkekjære filmen. Dette er en film vi alle bare må se i julen.

Foto: Love Actually
Foto: Love Actually

The Family Stone

En drama-komedie om julen hos familien Stone. Sarah Jessica Parker spiller businesskvinnen Meredith, som for første gang skal feire jul med forloveden sin og familien hans. Kofferten er pakket med nøye planlagte antrekk og matchende stiletthæler, men det passer ikke helt inn hos familien Stone.

Ting går ikke alltid som planlagt når man skal feire jul med svigers.

Julefilmer som git julestemning. Foto: The Family Stone
Foto: The Family Stone

Last Christmas

Last Christmas er en hjertevarm og romantisk komedie som kom ut i 2019. Denne julefilmen garanterer latter og tårer, og har blitt en film vi må se hvert år.

Les også
Dette ønsker Melk & Honning-redaksjonen seg denne våren

Vi møter Kate, en ung kvinne som sliter med å finne mening i livet sitt. Hun jobber som nisse i en butikk i London, og selger julepynt året rundt. Livet hennes er preget av dårlige valg og usunne vaner.

Kate møter den mystiske mannen Tom, og han inspirerer henne til å se livet i et nytt lys.

Foto: Last Christmas
Foto: Last Christmas

Bridget Jones’ dagbok

Dette er kanskje ikke en klassisk julefilm, men den både åpner og slutter med jul.

Det kan vel ikke bli mer julete enn at Bridget Jones er i et kleint juleselskap hos familien, og møter drømmemannen iført en stygg julegenser?

Filmen gir oss et rikt innblikk på hva som skjer inne i hodet på en kvinne, og har det meste som trengs for å komme i julestemning – julefester, urealistiske nyttårsforsetter og grusomme julegensere.

Julefilmer som git julestemning. Foto: Bridget Jones’ dagbok
Foto: Bridget Jones’ dagbok

Les også: 17 fine julegavetips fra norske merker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer