Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
5 Champagne og decent musserende samt en alkoholfri variant
Du må ikke gå for Champagne for å drikke digg.

5 Champagne og decent musserende samt en alkoholfri variant

Fordi skjenkingen fortsatt stenger tidlig.

Langhelgene er over for denne gang, men sommeren er mer eller mindre rett rundt hjørnet. Langtidsvarselet skal ha det til at det blir juni som blir den store sommermåneden på Østlandet, og i takt med en gradvis og forsiktig gjenåpning av samfunnet er det mange som planlegger for fest og moro etterhvert som vi blir vaksinerte.

Til da – eller til nå – her er fem Champagne og musserende samt en alkoholfri variant:

Moët & Chandon Grand Vintage 2013

En ny årgangschampagne fra det franske champagnehuset.

Grand Vintage 2013 er fremstilt av druer høstet, ikke overraskende, i 2013. Nærmere bestemt den høsten som var den seneste høsten på over 30 år. Det skal avspeiles i champagnes modenhet. Siden har den modnet i husets kjeller i syv år, og kjennetegnes av sine høstnyanser, balanse og fremtredende struktur. Gyllen og gulaktig på farge, fine og lange bobler. Preg av eple, sitrus og kjeks,

Kr 589,90 (bestillingsutvalget).

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut 2014
Fra foten av Dolomittene – og med en svært god pris.

En ganske elegant musserende med duft av grønne epler, brioche, sitrus og nøtter. Gulgrønn på fargen, frisk og fruktig med mineralsk ettersmak. Innslag av ristet brød og grapefrukt også. Sympatisk pris og absolutt et helt decent alternativ til langt dyrere Champagne.

Kr 229,90 (bestillingsutvalget)

Alfred Gratien Brut Classique

En klassiker. Fikk nylig 90 poeng i Dagens Næringsliv. En skikkelig god Champagne. Dufter av brød, toast og moden frukt. Vil du ha en tørrere variant prøv deres Brut Nature som er uten tilsatt sukker.

Kr 480,70 (bestillingsutvalget)

Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Nei, crémant er ikke Champagne, men dog. Den koster heller ikke på langt nær det samme. Denne rosa musserende har preg av røde bær som moreller og nype, eple og brød, og omtales av ekspertene som «et skikkelig bra kjøp». Perfekt til det som etterhvert forhåpentligvis blir lange og lyse sommerkvelder til en svært snill pris.

Kr 178,50 (basisutvalget)

Bringebærlandets Musserende 2019

Norsk er gøy, og denne er god i tillegg. Ikke overraskende preg av bringebær fra nettopp bringebær fra Bringebærlandet i Ås. Deres prisvinnende musserende er laget etter den tradisjonelle champagnemetoden der boblene skapes under ettergjæring mens flaskene håndvendes i spesielle stativer. Lokalt, kortreist og digg.

Kr 350 (bestillingsutvalget)

Sparkling Tea Blå

Et uvanlig bra alkoholfritt alternativ, som likevel gir deg følelsen av at du faktisk drikker Champagne – eller i det minste musserende.

Denne er for deg som liker, vel – te. Og kanskje spesielt sjasmin. Den er fruktig, saftig og krydret med smak av drue, sitrus og te.

Til forskjell fra mange andre alkoholfrie alternativer er denne både rik og lang. Målet til danske Copenhagen Sparkling Tea Company er tross alt – i all beskjedenhet – å skape det beste musserende produkter i verden, uten alkohol.

Kr 179,90 på Vinmonopolet, Gutta på Haugen og andre.

Les også: 5 enkle, men digge drinker som imponerer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer