Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mad Men Christmas Waltz

5 barer perfekt for en førjulsdrink

Sånn helt på tampen.

Det er ingen tvil om at Oslos uteliv blomstrer med stadig nye barer som popper opp. Hva er vel bedre i den travle førjulstiden – eller i romjulen for den saks skyld – enn en cocktail eller to med gode venner? 

Her er 5 nyere og mer etablerte barer verdt å sjekke ut. 

Merkur Bar

Merkur Bar
Merkur Bar. Foto via @merkur_bar

Blir du fort litt nostalgisk i førjulstiden, du også? Da er Merkur Bar på St. Hanshaugen riktig sted å henge ut for en juledrink.

Her får du naturvin, sake og et utvalg klassiske, rørte cocktails å nippe til, mens du menger deg med sjeldent originalt interiør fra 1937. 

Retro vegglamper fra det gamle cruiseskipet SS Norway sørger for en varm og intim atmosfære, og det rutete gulvet, de grønne plantene og de lekre stolene er ekte «eye candy». Ikke minst lyser de oransje, retro taklampene opp en mørk vinterkveld.

Perla

Perla på Rodeløkka. Foto via @perla_bar

Perla er faktisk nettopp dét – en skjult perle, passe bortgjemt på Rodeløkka ved Sofienbergparken. Hit kan du flykte hvis du lengter etter sol, sommer og varme i vintermørket.

Perla er et såkalt «mezcaleria», og de søramerikanske vibbene med stor Mezcal-meny og cocktails typiske for verdensdelen sørger for en annerledes bar-opplevelse. 

Selve interiøret er forøvrig verdt et besøk i seg selv. Se for deg en en elegant bar i tre som lar tankene vandre til 1960-tallet med turkise barstoler og grønne planter. 

Territoriet

Territoriet
Territoriet i Markveien. Foto via @territoriet

Hos Territoriet står vin og vinyl i sentrum. Baren er nærmest som et hull i veggen nederst i Markveien, men når du først er inne, åpenbarer en varm bar seg med stor vinmeny, ulike cocktails med en tvist og ikke minst vinyl på platespilleren. 

Les også
STILORAMA: Ingrid Fagerli Edvinsen

Det er trangt, men koselig, så kom tidlig og bli lenge. 

Bar Albatross

Bar Albatross
Bar Albatross på Torshov. Foto via @baralbatross

Hos Torshovs siste bartilskudd får man lekre cocktails, vin og øl servert av noen av byens beste bartendere, med erfaring fra etablerte utesteder som blant annet Bar Boca, Internasjonalen, Revolver og Pauls Boutique. 

Håndskårede skinker, oster og oliven utgjør sofistikert barsnacks, mens vintagelamper i taket, kunst på veggene og gratis bind og tamponger på toalettet (?) sørger for topp stemning.  

Gurken Gurken Gurken Gurken

Gurken Gurken Gurken Gurken
Gurken Gurken Gurken Gurken på Tøyen. Foto via @gurkengurkengurkengurken

Det er flere som heller foretrekker Syden fremfor en god, gammeldags hvit jul. Hva er vel bedre enn å starte juleferien med karibiske vibber på Gurken Gurken Gurken Gurken? 

I denne sjarmerende, rosa baren på Tøyen kan man for tiden nyte digge tacos fra den moderne, meksikanske pop-up restauranten Maiz. Og det kan gjøres med Pina Colada-slush til, blant mønstrede fliser og flamingoer i en slags show bar-aktig stemning, bare hakket mer trivelig. 

Hovedbilde fra «Mad Men: Christmas Waltz»

Les også: 12 julegavetips til under 500 kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer