Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Fredrik Værslev

4 utstillinger du kan få med deg i høst

September markerer starten på et nytt utstillingshalvår for Oslos gallerier og kunstsentre.

Av: Maren Dorthea Bervell

 

Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen 2018

I 130 år har Statens Kunstutstilling provosert, forbauset, gledet og irritert oss. Dette er en kunstnerjuryert gruppeutstilling basert på fri innsendelse, og er Norges største markering av samtidskunst. I Kunstnernes Hus, som i seg selv er ett av landets vakreste visningsrom, kan du oppleve eksperimenterende og kontroversielle verker. Høstutstillingen er et obligatorisk stoppested for kunstinteresserte, hvor du kan risikere å gå på en inspirerende smell av ukjente uttrykksformer, en utømmelig kilde til diskusjon, noe du elsker, hater og/eller noe du ikke skjønner bæret av.

Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 1

7. september – 14. oktober

Le Corbusier ved havet

I Villa Stenersen kan du oppleve den modernistiske arkitekten Le Courbusier sine arbeider som billedkunstner i perioden 1926-36. Arkitekten dro i disse årene til Le Piquey i Bassin d´Arcachon-bukten på den franske sørvestkysten hver sommer. Her lot han seg inspirere av båter, ting han fant på stranden og av hvordan fiskerne adapterte sine egne hus etter landskapet og klimaet.

Utstillingen viser, gjennom reproduksjoner av skisser, malerier og tegninger, hvordan Le Courbusier sitt virke som arkitekt endret seg rundt 1930, fra funksjonalistiske boliger i pusset betong til mer organiske varianter.

Villa Stenersen, Tuengen Allé 10

Står til 16. desember

Norsk minimalisme?

Blomqvist sin kunstekspert, Erlend Hammer, har kuratert det som kanskje er høstens mest spennende gruppeutstilling. Spørsmålstegnet i tittelen henviser til at knapt ingen av kunstnerne som vises kan sies å representere renskårne eksempler på minimalisme slik vi kjenner den. Allikevel har arbeidene det til felles at de slekter på klassisk minimale uttrykk, og utstillingens spørsmål blir dermed hvilken funksjon minimalisme kan ha i norsk kunsthistorie…?

Blomqvist Kunsthandel, Tordenskiolds gate 5

7. september – 30. september

Fredrik Værslev «as I Imagine Him»

21. september serverer Astrup Fearnley Museet et representativt utvalg av Fredrik Værslevs produksjon det siste tiåret. Værslev gjorde tidlig gjennombrudd på internasjonale kunstscenen, og har beveget seg i grenseland mellom abstraksjon, modernisme og hyperrealisme. Kunstneren er kjent for å tematisere og utfordre selve maleprosessen. Han imiterer for eksempel visualiteten i italienske steingulv, lar maleriene utsettes for utendørs værforhold og bruker ofte utradisjonelle maleredskaper. Dette er høstens definitivt største soloutstilling. Må ses.

Astrup Fearnley Museet, Strandpromenaden

21.september – 6. januar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer