Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gjør det beste ut av nok en hjemmejul med digge cocktails. (Foto: Warner Bros)

3 julete cocktails du bare må prøve

Hei lockdown nr. 29402, sier vi bare.

Jula føles kanskje litt avlyst, med nok en runde restriksjoner og innstramminger. Dette hadde vi ikke akkurat sett for oss – men vi gjør det beste ut av det. Med digge cocktails, så klart.

Det er klart cocktails hører hjemme i festsesongen – og gjerne noen av det mer julete slaget. Vi har spurt cocktail-kjennerne om deres favoritter.

Oslo-duoen Lisa Jyborn og Simone Gomez Krook bak Cocktailvloggen er ikke vonde å be når det kommer til oppskriter på julete cocktails. Det må til!

– Julen er jo en magisk høytid der vi ofte samles og setter pris på hverandre og det gode denne høytiden har å by på. God mat, fine gaver og gjester – og selvsagt noe godt i glasset!

Jentene synes ikke alt fokuset i julen skal være på alkohol – men at nettopp cocktails likevel er en fantastisk måte å eksperimentere med julens digge smaker på. De trenger tross alt ikke bare dukke opp i mat og bakst.

– Det er overaskende enkelt å adde klassiske julesmaker i dine go-to cocktails. Voilà, så har du en juletwist å by venner på før julebordet, eller kanskje nyte alene etter litt for mye støy og julemat.

Og nettopp ved å eksperimentere med julevarer fra handleposene hjemme på kjøkkenet, har cocktail-entusiastene kommet frem til nye juletradisjoner på glass. Nå er det vår tur.

The Glamorous Grinch

Du trenger:

40 ml bourbon, for eksempel Buffalo Trace
30 ml sitronjuice
20 ml rosmarinsirup
15 ml ingefærshot
Eggehvite

Slik gjør du:

Start med å lage rosmarinsirupen. Kok opp lik mengde vann og sukker i en kjele, og rør om. Senk varmen, og rør til sukkeret er løst opp. Legg i fersk rosmarin, av ønsket mengde, og la stå i minst én time. La den kjøles ned før bruk, og hell over i en flaske. Sirupen holder en uke i kjøleskap.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

– Den kan brukes til mage forskjellige drinker, både med og uten alkohol. Absolutt best sammen med bourbon eller gin, tipser de.

Ha så alle ingrediensene i en shaker og ha i isbiter. Rist løs! Sil over i et glass, og legg til en isbit.

The Glamorous Grinch. (Foto: Instagram @cocktailvloggen)

Når det gjelder julete pynt og garnityr til drinkene er det bare å kjøre på, ifølge Cocktailvloggen. Og har du instavennlige drink-bilder i tankene, anbefaler de deg å bruke litt farger.

– Her er det bare å la kreativiteten blomstre! Vi liker å bruke pynt og godteri som blir til overs for å dekorere drinkene litt ekstra sexy, istedenfor å kaste dem.

– Det blir ekstra magisk med litt farger i cocktails, eller noe grønt fra kjøkkenet. Rosmarin, sjokolade, fudge, polka godteri, røde bær og pepperkaker er typiske ting vi gjerne bruker til dekor og pynt. Både smaker deilig og ser delikat ut! 

Ginger Daiquiri

Du trenger:

40 ml rom, for eksempel Plantation
30 ml limejuice
20 ml ingefærshot
20 ml kanelsirup

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en shaker, ha i isbiter og rist i 20 sekunder. Rist hardt! Sil så over et glass.

– Og pynt med fabulous pynt! understreker Cocktail-entusiastene.

Jentene sverger til å bruke siruper med ulike smaker fra merket Monin i sine cocktails, som man enkelt kan bestille på nett. I tillegg kan du faktisk eventuelt raske med deg noen av dem neste gang du går forbi en Espresso House!

Cocktails til julen
Daiquiri med ingefærsmak. (Foto: Instagram @cocktailvloggen)

Santa’s Sidecar

Dette trenger du:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
30 ml konjakk, for eksempel De Luze
20 ml Cointreau
30 ml sitronjuice
20 ml pepperkakesirup

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en shaker med isbiter og rist hardt i cirka 20 sekunder. Sil så over et glass. Pynt i vei!

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Denne, og Ginger Daiquiri, er nok en av våre favoritter. Enkel, frisk og helt passelig søt. 

Santa’s Sidecar. (Foto: Instagram @cocktailvloggen)

Og til sist; har du en gløggskvett til overs?

Den kan du få god bruk for. Eller kanskje du ikke egentlig liker gløgg, men kunne vært med på en aldri så liten gløggtail? Damene bak Cocktailvloggen vet råd.

– Fyll et vinglass eller champagneglass med gløgg – cirka en til to desiliter – og en valgfri musserende vin. Pynt så drinken med tranebær, kanelstenger, rosmarin eller lignende så har du en helt delicious gløgg-cocktail!

Oppskriften er ment for kald gløgg, så dette er en digg måte å få brukt opp gløggrester på.

– Perfekt å nyte alene, som punch i mellomdagene, eller som pre drink til nyttårsmiddagen!

Les også: F5-gründeren deler sine whiskeytips til helgen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer