Bartenderne deler tips til drinker som er enkle å lage.
Forhåpentligvis titter solen frem i påsken og gir oss muligheten til å nyte livet i solveggen. Hva med å oppgradere og bytte ut Soloen eller vinglasset med drinker med og uten alkohol?
Her er 3 digge drinker med og uten alkohol – perfekt til solveggen.
Drink med smak av påske
– Jeg tenker fort på tur og appelsiner når det kommer til påsken i Norge. Så da ble det en type påske sour med marmelade, akevitt og Gammel Dansk, rett og slett noen av mine favoritter, sier Christopher Matre, barsjef på Cosmopolite på Torshov i Oslo.
– Jeg synes appelsinmarmelade er undervurdert i forhold til drinker – det skaper sødme og en fin bitterhet.

Soria Moria Cocktail
Du trenger:
4 cl Simers Taffel Akevitt
2 cl Gammel Dansk
2 cl ferskpresset sitronjuice
2 store skjeer med appelsinmarmelade
1 x eggehvite av et lite egg

Slik gjør du
– Ta to store skjeer med appelsinmarmelade i bunnen av en cocktailshaker, hell over akevitten, Gammel Dansk, sitronjuice og eggehviten. Bruk så skjeen til å røre litt og blande sammen komponentene. Rist hard med is i circa ti sekunder, så sil ut isen og rist på nytt for å gi god fylde i drinken. Hell alt over i et cocktailglass og gjerne rasp litt appelsinskall over. God påske!
Alkoholfri sprudledrink
– Jeg må nesten foreslå alkoholfri Bellini! Det er bare sykt godt, og vi har den perfekte alkoholfrie musserende vinen for å pull it off, sier Christian Stray-Jansen, grunnlegger av Leske.

Alkoholfri Bellini
Du trenger:
ALT. Sparkling Organic Chardonnay (kan kjøpes på Oda.no, Leske.no, Gutta På Haugen, Jacobs, Maschmanns, Ostehuset, Gulating+++)
Fersken*
Sukker
Sitron

Slik gjør du:
– Skåld fersken. Dra av skallet. Fjern steinene og kjør ferskenene i en blender med litt sukker og litt sitronsaft. Mengden sukker og sitronsaft er avhengig av hvor søte eller sure ferskenene er.
– Fyll champagneglass eller hvitvinsglass 1/3 med ferskenpuré. Fyll forsiktig på ALT. Sparkling til fullt glass.
*Hvis du ikke får tak i ferskener, så kan du kjøpe ferdig ferskenpuré eller ferskenjuice.
Småfarlig cocktailklassiker
– French 75 er en av mine personlige favoritter i kategorien gamle klassikere. Den har en haug med varianter bak seg, men denne syns jeg smaker absolutt best, sier Johanna A. Bøyum, kreativ barsjef hos Bortenfor.
– Frisk, leskende og med masse bobler. Selv drikker jeg denne fremfor en Mimosa any damn day. Drinken kommer med en liten advarsel i navnet, for den er oppkalt etter intet mindre enn en fransk feltkanon brukt av det franske militæret under første verdenskrig. Så man kan jo dra sine egne konklusjoner om hvorfor den er oppkalt etter en kanon.

French 75
Du trenger:
4 cl tørr gin
2 cl sitron
1 cl sukkerlake
Champagne

Slik gjør du:
– Drinken shakes, og så toppes den med så mye champagne man skulle ønske. Hvis du vil oppgradere drinken et lite hakk, så har du i en halv centiliter grønn chartreuse.
Bonus:
– En av våre husdrinker passer seg spesielt godt nå når man skal sitte ute, helst med en bålpanne i nærheten, sier Johanna hos Bortenfor.
Ganske så hendig har baren nettopp en bålpanne utenfor hos seg i påsken, rett ved idylliske Akerselva.

– Nattverd er laget med tørr gin, rødvin fra Beaujolais (druen er Gamay), sitron, sukkerlake med hvitt og sort pepper og Black Lemon bitters. Drinken blir ganske så funky og fruktig med et godt kick fra pepperet. Nytes helst når man sitter pakka under et teppe på uteserveringa vår med sola i fjeset og kjølig bris i håret.
Les også: De beste stedene for brunch i Oslo