Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

19 spm med artisten Ariadne Loinsworth Jenssen alias Ary

– Etter jeg fikk tannbling med dolk og et kors på de to hjørnetennene mine har jeg følt meg som en ny person.

I denne faste spalten snakker vi med en rekke kule profiler om alt og ingenting, på kortfattet og avslappet vis.

Bli bedre kjent, la deg inspirere – og ta tempen på hva som gjelder akkurat nå.

Denne gangen er det artist Ariadne Loinsworth Jenssen alias Ary som skal i ilden.

Hun har akkurat sluppet debutalbumet ‘For evig’.

Les også: 19 SPM med influencer Kjetil-André Ward

1. Hvilke trender har du dilla på for tiden? 

– Liker egentlig å tro at jeg ikke følger så godt med på trender, men hender sykt ofte at jeg går i det samme som vennene mine, eller sminker meg på samme måte. Så det sniker seg vel inn i underbevisstheten uansett.

– Av trendene jeg er bevisst på, må jeg innrømme at jeg elsker en god ‘Bella Hadid-topp’ på slappe dager. En sånn med midtskill og en liten stjert.

– Jeg har også fått dilla på tannbling. Etter jeg fikk en dolk og et kors på de to hjørnetennene mine har jeg følt meg som en ny person. Ellers går det mye i løse satengbukser og Prada-boots, gjerne kombinert med en baggy t-skjorte eller en deconstructed top av noe slag, om jeg skal noe spesielt. Over har jeg ofte en dressjakke. Elsker den jeg kjøpte på Acne for litt siden, sykt stor. Og jeg tror kanskje ikke det er så trendy, men jeg går stort sett alltid i sort.

– Jeg har vært i sorg de siste to årene, og siden det har det bare føltes naturlig å gå sortkledd.

2. Topp tre favorittmerker innen mote?

– Auné, Mason Margiela, Area og Dion Lee. Klarer ikke velge tre!

3. Hva hadde du aldri gått i?

– Aldri si aldri. Men – Neon. Trodde jeg mislikte blonder en stund, men sitter i en grønn morgenkåpe med blonder på ermene når jeg skriver dette. Føler jeg ser mer og mer ut som en avdanket kunstner som har drukket litt for mye rødvin. En sånn type som vokser fuglereir i håret.

Les også
M&H toppliste: 11 favoritter fra sommersalget

– Likner mer og mer på en slags Bellatrix Lestrange fra Harry Potter eller Tia Dalma fra Pirates of the Caribbean for hver dag som går, sier Ary.

4. Hva bestiller du helst av takeawaymat?

– Pizza.

5. Hva har du på spillelisten for tiden?

– Jeg elsker musikk. Yrkesskade tror jeg. Om jeg skal dra frem et par artister du MÅ sjekke ut, vil jeg nevne Oklou, DJ Gigola og Lord of the Isles. Spesifikt ‘Inheritance’. Den sangen fikk meg til å vurdere å bli religiøs. 

– Linker til spillelisten min her. Tror seriøst den har over 30 timer med musikk: https://spoti.fi/3rUUkf1

Foto: Instagram @ary.forevig

6. Hvilken superkraft ville du helst hatt om du kunne velge?

– Å kunne reise i tid.

7. Hvem er du i vennegjengen?

– Selvinnsikt… jeg aner ikke. Jeg er liksom både sjenert og pompøs. De siste månedene har jeg jobbet så mye at jeg bare savner vennene mine akkurat nå.

8. Hva er din verste uvane? 

– Tidsoptimist. Alvorlig. Har bedt pressekontakten min fortelle meg at alle avtaler begynner en time før.

9. Hva slags kleine ting gjør du når ingen ser deg?

– Ser ‘How to fix your life’-videoer på youtube, mens jeg spiser godteri, sier Ary.

10. Om du kunne teleportert hvor som helst akkurat nå, hvor ville du reist? 

– Til en gård i Nord-Italia et sted. Elsker ost, pasta, olivenolje og linsengetrekk.

11. Hva er ditt go-to-snacks?

– Varierer veldig! Yoghurt med bær og granola eller frøknekkebrød med avocado, arrabiata-saus, rødløk, soltørkede tomater og valnøtter. Det er helt sick, jeg lover.

12. Hvordan imponerer man deg på date?

– Kjæresten min og jeg har vært sammen i snart 8 år. Han imponerer meg hver dag <3

– Jeg blir imponert når jeg møter folk som tåler å ta det med ro. Som ikke føler at de må fylle stillheten eller underholde så mye.

Foto: Instagram @ary.forevig

– Men jeg blir ganske ofte helt forhekset av mennesker jeg møter, det finnes så mange nydelige vesener der ute!

13. Hva er den verste sjekkereplikken du har blitt utsatt for?

Les også
Har du «side character energy»?

– Jeg blir sjeldent «utsatt» for sjekking egentlig. Får noen «kompisen min syns du er pen» av og til.
Men det synes jeg bare er hyggelig, å spørre om sjangs litt som vi gjorde på barneskolen. Det er jo et kompliment på en måte?

14. Hva er den beste sjekkereplikken du selv har levert? Og hvordan gikk det?

– Jeg har aldri vært så god på å være singel. Følelsene mine sitter litt utenpå kroppen på en måte. Men den ene som funket, funket ganske bra. Første date med M, da jeg spurte om han ville bli med og bade, og han kom og hentet meg midt på natten, sier Ary.

– Er ikke en enkeltreplikk, men jeg har aldri hørt om en god sjekkereplikk som jeg kan komme på.
Tenker at det kan oppleves litt taktløst å gå rett på sak. Kanskje noe med å undersøke om man har kjemi først? Men som sagt, har ikke vært singel på 8 år så plis ikke ta sjekkeråd fra meg.

15. Hva drikker du helst på fest?

– Bobler eller noe pærlende. Akkurat nå har jeg dilla på Johannes Zillinger Revolution Pink Solera. Det er en frisk og ganske lys rosé. Elsker også Yuzu sake, gjerne blandet 50/50 med farris i et glass med is. Det er cirka like mye alkohol som i en pils. Ble introdusert for kombinasjonen av en kompis i fjor sommer, og det har blitt en go-to siden. (Shoutout til Kim Dürbeck!)

Foto: Instagram @ary.forevig

16. Hvis du ikke hadde jobbet som artist, hva ville du ha jobbet som?

– Jeg hadde elsket å være stylist. Eller gartner.

– Den siste tiden har jeg komponert filmmusikk til en serie som heter ‘Alt Du Elsker’, så komponist er kanskje det mest nærliggende om jeg noen gang føler for å legge artistlivet bak meg. Serien handler om et ungt par som blir forelsket, hvor ‘Sara’ oppdager at ‘Jonas’ er i ferd med å radikaliseres gjennom et høyreekstemistisk miljø på nett.

Les også
Helgevibber med: Artist Maya Vik

– Det har vært utrolig gøy å sitte hjemme og se en så spennende serie mens jeg lagde musikken. Prøvde så godt jeg kunne å ikke se de neste episodene før jeg var ferdig med den jeg jobbet med, men det ble litt smugtitting. Serien er utrolig spennende. Både sår og nær. Anbefaler å se den av hele mitt hjerte!

17. Nevn noe på bucketlisten som du må gjøre før du dør?

– Frem til i forrige uke var mitt eneste bucketlist-punkt å gi ut et album jeg kunne være fornøyd med. Nå som det er gjort må jeg kanskje få meg en ny drøm.

– Det er vanskelig å finne ord for å beskrive hvor altomfattende ARY har vært for meg. Hun opptar hele livet mitt. Jeg har åndet jobb i så mange år at jeg ikke har hatt hodet lenge nok over vann til å finne ut ‘hva jeg skal bli når jeg blir stor’.

– Hverdagen min er et uendelig jag etter å bli en bedre artist, produsent, sanger, tekstforfatter, danser, art-director, stylist og fotograf. Det er så mange dimensjoner å forholde seg til til en hver tid, og så mye mestring når det i perioder går bra, at det å drømme om ferier eller andre mål i livet blekner helt i forhold.

18. Hvilken kjendis hadde du datet om du kunne?

– Rosalia.

19 spm med artisten Ariadne Loinsworth Jenssen alias Ary

19. Hva er du avhengig av? 

– Kjæresten min. Han er mitt alt. Han har ryggen min når ting er tøft og er den første til å poppe sjampanjen når jeg har nailet noe.

– Og manageren min. Som holder hodet mitt over vann og hjelper meg å tenke realistisk, selv om jeg ikke egentlig har anlegg for det.

– Og ni timer søvn, kreativt utløp, hudpleierutinen min, podcastene Oppdatert og Christine Dancke og minst én samtale med en venn per dag, selv om det ofte bare er over telefon, avslutter Ary.

Les også: 19 SPM med Nora Angeltveit

Siste saker

Mest lest nå
Les mer