Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
11 ting du kan gjøre i Oslo i sommer
Foto: Ida Brun

11 ting du kan gjøre i Oslo i sommer

Ja, vi elsker Oslosommer.

Sommeren er best i byen, eller hva? Ingenting slår Oslosommer på sitt beste, spør du oss. Museer, parker, bading, shopping, god mat og drikke – Oslo has it all.

Det er høysesong for turister i byen. Man har også en del som velger å flytte til hovedstaden i løpet av sommeren, enten man er student eller har skaffet seg en jobb her.

Du har kanskje lyst til å bli kjent med byen og oppleve litt? Da har du kommet på rett sted. Vi har laget en liste med ting du kan gjøre i Oslo for å leve ditt beste liv i sommer.

11 ting du kan gjøre i Oslo i sommer.

Botanisk Hage

Ta turen til Botanisk Hage som ligger på Tøyen. I den fine, frodige hagen kan man finne over 1800 forskjellige planter ordnet i familier og slekter. Hagen har også to veksthus, kalt Victoriahuset og Palmehuset. Der finner du planter fra tropiske og varmere strøk.

Nasjonalmuseet

Det nye Nasjonalmuseet på Aker Brygge åpnet 11. juni i år. Her finner du Norges største samlinger av kunst, arkitektur og design. Nasjonalmuseets åpningsutstilling heter «Jeg kaller det kunst», og utforsker hva som er utenfor og innenfor i kunsten – verdt å få med seg.

Thrift-shoppe på Løkka

Når man først er i hovedstaden og skal på shopping, bør man ta turen innom vintage butikkene på Løkka. Det å handle brukt er i vinden som aldri før, og på Løkka finner du flere av Oslos beste bruktbutikker. Om det så er klær eller interiør du er ute etter, du finner det der.

Best Friends Pizza (B.F.P.)

Skulle du bli sulten utover dagen, og fysen på en pizza bør du spise på Best Friend Pizza. De har et bra utvalg av pizza, og da spesielt vegetarpizza. Restauranten ligger på Løkka og er åpent tirsdag-søndag.

Bade på Bygdøy

Hvis sommerværet skulle spille på lag og vise over 20 grader, så er det klart at det blir litt hot i byen. Det som fort vil friste da er et avkjølende bad. Ta bussen, sykkel eller beina fatt ut til Bygdøy, og ta et bad på en av halvøyas mange badesteder.

Les også
Derfor er Kate Bush fra Stranger Things et stilikon

Paradisbukta på Bygdøy. (Foto: Ida Brun)
Paradisbukta på Bygdøy. (Foto: Ida Brun)

Mike’s Corner

Ingen Oslosommer uten deilig mat. Mike’s Corner serverer hipp mat og drikke i Oslobukta. De åpnet i mai og siden det har det gått så det suser. Hos Mike’s Corner får du servert ulike typer sandwicher og sideretter, blant annet en sykt god fries. I tillegg til mat, kan du også få kjøpt diverse kult merch. Stedet er populært, og vi skjønner hvorfor – dette har vi ikke andre steder i Oslo.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Mike’s Corner (@mikescorner)

Ekebergparken

Oslos fineste utsikt? Ekebergparken ligger kun få minutter unna Oslo med trikken. Parken kombinerer fin natur, skulpturer og en uslåelig utsikt på en unik måte. Parken er åpen hele døgnet, og gratis å besøke. Det er også mulighet for guidede turer, for å høre mer om historien bak kunsten.

GAIA Oslo

Trenger du en avslappende pause fra alt stresset og maset i byen? Da bør du dra hit. GAIA er et alt-i-ett helsestudio som spesialiserer seg på infrarøde badstuer i vakre private rom med egen dusj på rommet. I deres café finnes en vegansk meny inspirert av USAs vestkysts behagelige mat.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av GAIA OSLO (@gaia_oslo)

Lei en bysykkel

For å se mest mulig med egne øyne, kan bysykkel være en god idé. Til en billig penge kan du komme deg lett rundt i Oslo. Sykle til Bygdøy, Botanisk Hage eller Ekebergparken. Det er ingen store avstander i byen og med tilrettelagt sykkelvei, så er det veldig fint å komme seg fra sted til sted.

SALT art & music

Oslosommer på sitt beste innebærer en kald øl på SALT. Med utsikt mot operaen og Oslofjorden er det lite som kan bli finere. Hele sommeren er det et fult opp program med alt fra dragfestival til stand up og ulike konserter.

Grotto

På St.Hanshaugen finner du kanskje en av Oslos mest unike vinbarer. Vinbaren ligger i en garasje, og det blir vel ikke mer nedpå en det. Garasjen er fylt med grus og gamle vintønner burkes som bord. Åpnet torsdag – søndag.

Les også: Oslos beste badesteder

Les også
12 Instagram-høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer