Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

10 ting du bør vite om leppeforstørring

Tekst: Elle Fure

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

Skyld på Kylie Jenner. Takket være 17-åringen, har trutmunn-fenomenet funnet veien tilbake til motebildet. Jenners sprekkeferdige lepper er blitt enda mer ettertraktet enn storesøster Kims bakdel, spesielt da Jenner-versjonen er hakket mer oppnåelig. Det yngste Kardashian-medlemet har nemlig bekreftet, etter mye spekulasjon, at hun bruker injeksjoner for å forstørre leppene.

Men hva innebærer det å kjøre en Kylie? Og hva er egentlig Restylane? Her er ti faktabiter du bør få med deg før du legger ut på en leppeforstørrende reise.

***

1. Leppeforstørrelse ved injeksjoner av Restylane gir ikke permanente resultater. Behandlingen må derfor gjentas hver fjerde til niende måned. Hvis du er ganske tynn, vil kroppen din fordøye Restylane-formelen fortere og forstørrelse-effekten vil vare kortere. Varigheten er også avhengig av hudtype, alder og livsstil.

2. Restylane, som er et trygt produkt basert på hyaluronsyre, brukes på verdensbasis. Siden Restylane er ikke-animalsk, medfører den liten risiko for allergiske reaksjoner og overføring av sykdommer.

3. Selve behandlingen tar 30-60 min og gir umiddelbar effect. Du kan velge mellom en bedøvende krem eller lokalbedøvelse med injekson, slik at prosedyren blir smertefri.

4. Prisene varierer avhengig av sted og mengde injeksjon. Til eksempel får du 0.5ml til 2500,- hos Teres Colosseum på Majorstuen, mens 1 ml koster 3500 kr.

5. Restylane er tilpasset dine lepper. I følge Akademikliniken finnes det to ulike typer Restylane å velge mellom. Den ene er beregnet for de som ønsker volumn og kontur, mens den andre er rettet mot de som vil oppnå glattere og mer hydrerte lepper.

6. Ikke tren samme dag som behandling. Det er viktig å unngå aktiviteter som øker blodsirkulasjonen i ansiktet. Vær også forsiktig med å utsette ansiktet for sol etter behandlingen.

7. Du trenger ikke ta den helt ut. Unngå Dolly Parton-effekten ved å fokusere på ett område. Er du i tvil, er lov å spørre legen hva som vil kle ansiktstrekkene dine best.

8. Hovne og blodige lepper er vanlig. Forbered deg på ømme og røde lepper etter behandlingen. Effektene fra injeksjonsstikkene kan vare i 2-5 dager.

9. Er du gravid, kan du glemme det. Gravide og ammende kvinner behandles ikke. Hvis du har munnsår eller går på blodfortynnede medikamenter er det heller ikke trygt å forstørre leppene.

10. Du kan kysse akkurat sånn som før.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer