Vivienne Westwoods uvanlige skjønnhetstips

Den 76 årige designeren deler endelig sitt beste tips til hvordan man holder seg ung.

Westwood, omtalt som «queen of punk», hadde sitt utspring som designer for Sex Pistol-manager Malcom McLaren’s butikk SEX. Hun har blitt en av de viktigste moteskaperne i vår tid, og på tross av nesten 80 år på jorden har hun ikke latt alderdommen påvirke hennes punk-vibber eller engasjement.

Gjennom sitt selvtitulerte merke bruker hun mote til å fremme politiske budskap. Hun er spesielt opptatt av miljø og hvordan blant annet dyre- og klesindustrien er med på å sette tydelige spor på planeten vår.

Forrige uke under Paris Fashion Week viste Vivienne Westwood designet av ektemannen Andreas Kronthaler. Etter showet fikk Westwood, som alltid ser stilig ut i skyhøye hæler, kjole og kritthvitt hår, spørsmål om hennes beste skjønnhetstips for å holde seg ung.

– Jeg vasker meg ikke så ofte, svarte hun ifølge The Guardian. 

– Hun bader bare en gang i uken, det er derfor hun gløder sånn… Jeg vasker meg kun en gang i måneden, legger Kronthaler til.

Det forfriskende skjønnhetstipset kommer i lys av Westwood sitt engasjement rundt tapping av vannressurser. For noen år siden stilte hun opp i en kampanjefilm for dyrerettighetsorganisasjonen PETA hvor hun forklarer at en av de største grunnene til at hun er vegetarianer er at kjøttindustrien står for mye av uttømmingen av klodens knappe vannressurser.

– Jeg bare vasker meg noen steder og rusher ut om morgenen. Ofte hopper jeg i badekaret etter Andreas, sa hun til PETA.

Westwood beskriver seg selv som en «eco warrior» og har gjort mange stunt for å sette miljø på agendaen. Hun har for eksempel barbert av alt håret på hodet og rappet om å stoppe fracking.

Les også: Vivienne Westwood: – Mote er generelt en del av kulturen, men ikke akkurat nå