Stort innbrudd hos italiensk motehus

Varer for over 100.000 euro er frastjålet.

Motehuset det gjelder er eksklusive Prada. Det melder motenettstedet WWD fredag kveld. Ifølge nettstedet skal det ha vært to tyver som har kommet seg inn i butikken gjennom et vindu. Denne butikken ligger i den ekslusive handlegaten Via della Spiga i Milano.

Innbruddet skal ha skjedd mellom onsdag og torsdag denne uken.

Ifølge italienske pressemeldinger er gjerningsmennene fortsatt uidenfisisert, men de skal ha fått med seg vesker og tilbehør til en verdi av 100.000 euro, som tilsvarer over en million norske kroner.

Prada har bekreftet innbruddet, men har foreløpig ikke gitt noen ytterligere detaljer rundt den økonomiske skaden og de frastjålet varene.

WWD skriver videre at rapporter fra italienske myndigheter viser at det er startet undersøkelser rundt tyveriet og at det nå blir analysert bilder fra sikkerhetskameraene i området som viser to personer med ansiktet tilekket og iført hansker.

Motenettstedet informerer om at dette ikke er første gang den populære handlegaten har blitt utsatt for tyveri denne julen. Det sies at to ansatte ved Tom Ford og en dørvakt som jobber for både det amerikanske merket og Céline er anklaget for å ta stjålet flere designervarer.

Dette er ikke første gang vi hører om tyveri hos luksusbutikkene. I mai 2016 ble en Chanel-butikk i Paris utsatt for et ran hvor det ble stjålet varet for flere hundre tusen euro, skriver The Guardian. I 2014 ble den nå stengte konseptbutikken Colette i Paris, utsatt for et ran hvor det ble stjålet eksklusive klokker for over 600.000 euro, meldte Vogue om. Samme år ble også luksusbutikken Bottega Veneta i Oslo utsatt for et enormt ran, skrev ABC Nyheter. Her skal tyvene ha fått med seg vesker, smykker og klokker til store verdier.

Hovedbilde: @Prada

Les også: De største moteøyeblikkene i 2017