Stor krangel mellom moteskaper og Instagram-«motepoliti»

Trøbbel i paradiset?

Den kjente designeren Stefano Gabbana, fra duoen bak Dolce & Gabbana, er i hardt vær hos Instagrams selværklerte «motepoliti» Diet Prada.

Kontoen som drives av to anonyme, amerikanske kvinner, har i dag 213.000 følgere og gjør det stort med å «avsløre» designere, merker og kleskjeder med plagg som er mistenkelig like noe vi har sett tidligere. Ja, kall det gjerne kopier – om du vil!

En designer som ikke er veldig fornøyd med kontoen som avslører designkopier, eller klær som minner i overkant mye på andre designere sine, er Stefano Gabbana – og det legger han ikke skjul på.

I kommentarfeltet hos Diet Prada og på sin egen konto deler han flittig sine meninger om nettopp dette – sannsynligvis fordi Dolce & Gabbana har blitt anklaget for blant annet å kopiere Gucci.

Diet Prada anklaget først Dolce & Gabbana for å ha kopiert en tidligere vindusutstilling hos Gucci, i tillegg til en skjorte – noe som ikke ble godt mottatt av den italienske designeren.

I kommentarfeltet under bildet kaller Gabbana de to anonyme kvinnene bak kontoen for uvitende og «at de fortsetter å snakke nonsens.»

Dette skal ha vært starten på en større krangel både i dette kommentarfeltet og ellers på de to Instagram-kontoene. Diet Prada og Gabbana ser nå ut til å kritisere hverandre på hva som helst, og førstnevnte valgte til slutt å legge ut en video hvor det settes fyr på en merkelapp fra det italienske motehuset.

Dette satt virkelig ikke Gabbana pris på og delte videoen videre på sin egen konto – hvor han kaller det for mobbing.

For å få sine egne følgere til å sympatisere med seg, har Gabbana kommet med sin egen hashtag #SaySorryToMe, hvor han ber Diet Prada beklage anklagene mot Dolce & Gabbana, i tillegg til «mobbingen» mot han selv.

Han oppfordrer også følgerne sine til å slutte å følge Diet Prada, nettopp fordi han mener de «sprer hat og ikke kjærlighet».

Gabbana har nå meddelt at han er blitt blokkert fra Diet Pradas konto, men det gjenstår å se om dette var det siste vi hører fra de to «kranglefantene».

https://www.instagram.com/p/BdgDj97FAEK/?taken-by=diet_prada

https://www.instagram.com/p/Bdi1j-jFRAq/?taken-by=stefanogabbana

https://www.instagram.com/p/BdBMWFnFGM2/?taken-by=diet_prada

Hovedbilde: Skjermbilde fra Instagram @Diet_Prada

Les også: Den tidligere toppmodellen om overgangen til skuespilleryrket