Nadia Kandil Stilorama Melk & Honning

STILORAMA: Nadia Kandil

Den svenske, tidligere Oslo-baserte, stylisten og influenceren hater ordet «influencer», og skulle ønske hun hadde andre interesser enn mote. Vi tok en prat med henne.

Fortell litt om deg selv?

– Jeg er frilansjournalist med base i Stockholm, jobber med motemagasin, Icona Pop, Hedda Stiernstedt og masse andre mer eller mindre løse greier. Jeg jobber også som influencer (selv jeg hater det ordet, haha) og driver Insta-magasinet @iNSPO sammen med fotograf Rami Hanna. Jeg skulle ønske jeg hadde andre interesser jeg kunne fortelle om, men det har jeg altså ikke – bortsett fra at jeg elsker å drikke vin med vennene mine, danse og feste hele natta, henge med gudbarnet mitt Nila og lukten av gamle bøker (som jeg også leser btw).

Beskriv garderoben din med tre ord?

– Usammenhengende, trendbasert og uryddig.

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Høst og vinter: «kostymbyxor», sneakers, lag-på-lag-mønster og en frakk. Vår og sommer har jeg ingen standard, men tar på meg det som faller meg inn.

Hva er det kjæreste du eier i garderoben?

– Jeg ser ingen verdi i ting på den måten, men har to frakker som jeg bruker mye og noen bukser som funker til alt.

Hva er det mest crazy du har i garderoben?

– En sjokkrosa superstor weekend-bag fra Mulberry.

Hva ville du aldri gått med?

– Min stil baserer seg så på trender at jeg ikke har noen utpreget «personlig stil». Jeg kan liste opp en hel del greier nå som jeg aldri ville gått med, men så ser jeg det på catwalken hos Phoebe Philo eller Miuccia Prada, og da er listen min verdiløs.

Hva er det dyreste du eier i klesskapet?

– Den rosa weekend-bagen, tror jeg. Eller den var kanskje mer dyr at the time ettersom jeg var student og brukte typ alle pengene mine på den (idiot…)

Nadia Kandil Stilorama Melk & Honning

Sminka eller usminka?

– Usminka.

Du har fem minutter foran speilet, hva gjør du?

– Vasker ansiktet, grer øyenbrynene og sprayer saltvannsspray og eller tørrsjampo i håret.

Hvordan pynter du deg?

– Det store problemet når jeg skal pynte meg er at jeg vil være «slutty, sexy but classy» – med andre ord den vanskeligste balansen noensinne. Haha! Men alltid høye hæler og minst ett element som er oversized. Favoritten akkurat nå er minikjole, store strass-øredobber og en oversized herrefrakk.

Hvem er ditt stilikon?

– Det varierer så mye. Til hverdags er det Phoebe Philo-kvinnen eller hun selv. Men jeg er jo også omringet av sykt stilige folk – elsker Hanna MW [svensk stylist] sin måte å blande farger og mønster på – også er hun en så fin person, så jeg elsker å bli inspirert av henne. Alle franske kvinner – når jeg er i dét humøret; typ Emanuelle Alt. Emili Sindlev er også en inspirasjon, selv om jeg sjeldent selv går for den stilen. Men spør meg igjen om en uke, så har jeg sikkert et helt annet svar.

Aperol Spritz eller øl?

– Aperol spritz.

Minimalist eller maksimalist?

– Verken eller.

Shopper du spontant eller planlegger du hvert kjøp?

– Jeg planlegger nesten alle kjøp, og prøver å finne en måte å forholde meg til (mote)virkeligheten og forbrukersamfunnet på – som jeg i stor grad er med på å forme selv. Det er veldig vanskelig, men jeg prøver altså selv å konsumere så lite som mulig. Det kan jo også problematiseres med at jeg egentlig ikke trenger å shoppe noe i det hele tatt – jeg har jo alt jeg trenger.

Hva står på ønskelisten?

– En leilighet.

Hva gjør du på søndager og hva er din søndagsuniform?

– Hvis jeg ikke jobber er jeg på brunch eller ligger i senga og sladrer om alt drama og action som har skjedd i helgen – det er det beste som finnes! Har på meg yogatights, collegegenser og sneakers.

Hvilket dyr assosierer du seg selv mest med?

– Det har jeg egentlig aldri reflektert over – jeg er ikke noe dyremenneske. Det er riktignok ikke noe dyr, men mange av mine venner og søskenene mine pleier å tulle med at jeg er som en Teletubby – og det kan jeg faktisk kjenne meg igjen i (den grønne).

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Sophia Lie