STILORAMA: Katarina Petrovic

Med stadig flere followers på Instagram, kan det se ut til at denne dama kommer til å bli en av våre neste, store streetstyle-stjerner. Petrovic har en minimalistisk, skandinavisk tone i stilen sin, som lener seg mot det feminine og til tider eklektiske. Vi tok en prat med henne.

Q & A:

Fortell litt om deg selv? 

– Jeg fylte nettopp 24 år. Er utdannet journalist og jobber for øyeblikket 100 prosent som mote- og skjønnhetsansvarlig i Content-avdelingen til Aller Media. I tillegg driver jeg nettsiden/bloggen (kall det hva du vil, hehe) A Style Journey.  Hovedinteressene mine er mote, skjønnhet, interiør og reise 💃🏻

Beskriv garderoben din med tre ord?

– Minimalistisk, tidløs og svart.

Hva er din «hverdagsuniform»?

– For øyeblikket dressbukse og dressjakke, kombinert med enten en turtleneck, bluse eller t-skjorte.

Hva er det kjæreste du eier i garderoben?

– Det må være den nye Loewe-toppen min (Som kan brukes som både topp, skjørt, kjole og skjerf!)

Hva er det mest crazy du har i garderoben?

– Tror nok ikke du vil finne så mye crazy i den, hehe – i hvert fall ikke i andres øyne😂  Men (i mine øyne) må det kanskje være en blå vintagejakke jeg kjøpte på Fretex.

Hva ville du aldri gått med?

– Rødt og rosa. 

Hva er det dyreste du eier i klesskapet?

– En Gucci-veske (tror jeg).

Sminka eller usminka?

– Usminket om sommeren. «Usminket» sminket om vinteren. Vi trenger alle litt ekstra støtte på denne tiden av året.

Du har 5 minutter foran speilet, hva gjør du?

– Renser ansiktet på 1 min, kjører på med litt Giorgio Armani «Maestro Bronzer» i kinnene og t-sonen, dekker urenheter med concealer, fikser brynene, markerer leppene med lip liner og voila! 

Hvordan pynter du deg?

– Som oftest i sort. Det er rett og slett ingenting som er så bra som et sort antrekk; både mektig og elegant. Men jeg må innrømme at jeg har hatt en crush på glitrende sølvplagg den siste tiden – dersom de er i god kvalitet, og kombinert med sort selvsagt!

Hvem er ditt stilikon?

– Mamma da hun var ung. Elsker den elegante minimalismen på den tiden. Hun så bra ut i hva enn hun hadde på seg, og det var så casual og naturlig.

Vetements eller Gucci?

– Ingen av dem 100 prosent, men mer Vetements enn Gucci. De har flere enkeltplagg jeg liker. 

Aperol Spritz eller øl?

– Rødvin! 🍷🍷

Minimalist eller maksimalist?

– Minimalist.

Shopper du spontant eller planlegger du hvert kjøp?

– En god miks. Noen ganger planlegger jeg, andre ganger er jeg spontan. Jeg vet veldig godt hva jeg vil ha til enhver tid, så finner jeg noe jeg liker (og jeg har anledning til å kjøpe det) er det mitt. Er jeg usikker lar jeg det vente. 

Hva står på ønskelisten?

– En kjole fra Jacquemus, veske fra Calvin Klein og et par boots fra Paco Rabanne. Også får jeg jo aldri nok solbriller…

Hva gjør du på søndager og hva er din søndagsuniform?

– Søndagene tilbringer jeg som oftest med samboeren min eller med familiene våre – vi er veldig familiemennesker! Når det kommer til søndagsuniform så har jeg ingen. Jeg drar på meg det jeg føler for den søndagen det gjelder. Noen ganger kommer jeg meg ikke ut av pysjen, mens andre ganger stjeler jeg hettegenseren til Belmin (kjæresten min) og kaster på meg en tights. Også har du selvsagt de søndagene hvor jeg pynter meg for ingen grunn. 

Hvilket dyr assosierer du seg selv mest med?

– En katt! 😺

Les også: STILORAMA: Maren Schia