Slik overlever du enda en hetebølge

Hold hodet kaldt. Vi guider deg gjennom varmen.

Et lettelsens sukk var mest sannsynlig mulig å høre hele veien til Lofoten da hetebølgen i hovedstaden var over forrige måned. Endelig kunne man sove, gå på byen og leve som et vanlig menneske igjen. Forrige uke kom dog nyheten om at enda en hetebølge er på vei, med 30 grader og skyfri himmel hver eneste dag. Med det holder Oslo plasseringen som Europas varmeste hovedstad denne sommeren. Og det er ikke lov å klage. Joda.

For 30 grader er deilig i 15 minutter, grusomt i en hel uke. Heldigvis har Melk & Honning samlet tipsene til hvordan du kommer deg gjennom sommerens kanskje varmeste uke. 

1. Hold deg i skyggen

Skyggen er din beste venn i sommervarmen. Begi deg kun ut i sola om du ønsker å få litt farge (husk solkrem), baren ikke har skygge eller du er forberedt på å svette ned omgivelsene. Og husk, det er ingen skam å snu.

2. Drikk vann

Dessverre er alkohol svært dehydrerende og det absolutt siste du vil drikke når det er hetebølge. Men ett glass er lov. Greit da. Fem.

3. Sov naken

Og med vinduet åpent. Uten dyne. Hallo, naboer!

4. Ha på hatt

Solbrent nakke, panne og hodebunn er både ubehagelig og usexy. Hatt er heldigvis trendy! Om du ikke har råd til Jacquemus-hatten, er det lov med en gammel bøttehatt (det er faktisk trendy. Kendall Jenner går med det noen ganger), eller en retro stråhatt fra hytta.

5. Bruk vifte (så ofte som mulig)

Du husker den viften du kjøpte for to euro på et gatemarked i Lisboa i 2009? Finn den frem.

6. Se på bilder av snø

Det kjøler både ned psyken og lar deg  mimre tilbake til tidenes påske på Hemsedal med #verdensbestejenter.

7. Bad

Morgenbad, formiddagsbad, ettermiddagsbad, kveldsbad, nattbad. Det er faktisk ingen ting som er bedre i varmen enn å bade. Men hold deg unna Sørenga – med mindre du vil bade i oljen da. Husk at Oslo også har mange fine skogsvann – perfekt for deg som vil ha ekstra fine og unike Instagram-bilder

8. Kle deg lett

Det meste er lov i varmen. Men for all del – ikke gå i bar overkropp der andre spiser.

9. Sov alene

Dessverre.

Les også: Do’s and don’ts i bryllup