Se hele kolleksjonen til H&M sitt nye designsamarbeid

Den aller første ordentlige titten på Erdem x H&M.

I sommer slapp nyheten om at det er det London-baserte merket Erdem, med den tysk-kanadiske designeren Erdem Moralioglu i spissen, som står for årets designsamarbeid med den svenske kleskjeden.

Erdem ble grunnlagt i 2005 og er i dag synonymt med femininitet og spesielt kjent for sine vellagde kjoler med detaljerte og iøynefallende mønster. Erdem går i fotsporene til blant annet Kenzo, Balmain og Karl Lagerfeld som tidligere har vært gjestedesigner for H&M.

– Fra det øyeblikket vi begynte å snakke med Erdem om et samarbeid, ble jeg fanget av visjonen hans. I Erdem x H&M-kolleksjonen har han skapt en fantastisk verden full av skjønnhet og flotte detaljer. Dette er helt spesielle plagg som man vil bruke i all evighet, sa H&M sin kreative leder, Ann-Sofie Johansson.

I likhet med kleskjedens samarbeid tidligere tar den tysk-kanadiske designeren tatt utgangspunkt i sine egne kolleksjoner og tilpasset det til H&M-kunden. For første gang har han også designet en herrekolleksjon.

– Jeg er veldig takknemlig for samarbeidet med H&M og for muligheten til å utforske arbeidet mitt på en helt ny skala, inklusiv en herrekolleksjon, som jeg aldri har gjort før. (…), fortalte Moralioglu da nyheten kom.

I dag slapp den aller første ordentlige titten på kolleksjonen. Den er fotografert av ingen ringere enn den anerkjente motefotografen Michal Pudelka. Den London-baserte fotografen har tidligere knipset for blant annet Valentino og Vogue.

– ERDEM x H&M er en kolleksjon som treffer meg, og jeg ønsket å skape en look book utenom det vanlige. Jeg elsker å legge til elementer som overrasker og detaljer som understreker en stemning – som blomstene modellen mottar fra utsiden av bildemotivet», sier Pudelka ifølge pressemeldingen.

Se lookbooken fotografert av Pudelka nedenfor. Kolleksjonen lanseres i utvalgte H&M butikker verden over og online 2.november.

Les også: Designer interiør for Millenials