Ryktebørsen: Nyåpninger og nedleggelser

Har du også mistet oversikten? Hold deg oppdatert på siste nytt her.

– H&M Home åpner konseptbutikk i Oslo sentrum, og utvider med det også sortimentet. Butikken, som vil strekke seg over to etasjer og 900 kvadratmeter, vil ligge i Karl Johans Gate 14, og skal åpne i løpet av 2018.

Marimekko i Hegdehausveien lukker dørene, og satser for fullt på butikken i Øvre Slottsgate som åpnet i fjor vår.

– Det gjør også By Malene Birger i samme gate, men åpner ny og større butikk på Paleet i september.

– Det er slutt for Edition i Hegdehausveien. Butikken holder opphørssalg med 30-70 prosent på alle varer.

Rodebjer åpner butikk i Oslo. Det svenske motemerket søker daglig leder til butikken i en stillingsannonse på Finn.no.

Rag & Bone

Rag & Bone i Prinsens gate har flyttesalg, men det betyr ikke kroken for døra for det amerikanske motemerket i Oslo. Butikken flytter nemlig til Øvre Slottsgate.

– We Norwegians har åpnet butikk i Oslo sentrum. Flaggskipbutikken i Kirkegata 34 har fokus på design, arkitektur, natur og bærekraft.

– Det norske motemerket Swims – kjent for sine kalosjer – åpner dørene i Standard Festmagasins gamle hjørnelokaler i Prinsens gate. Det var lenge snakk om at Prada skulle åpne det som ville vært det italienske luksusmotehusets første butikk i Norge her, men det lar altså vente på seg.

Superdry åpner flaggskipbutikk i kosmetikkjeden Douglas’ gamle lokaler i Bogstadveien 10. Douglas gikk konkurs i Norge tidligere i år. Superdrys flaggskipbutikk vil være på 600 kvadrameter fordelt på to etasjer med nye livsstilskategorier som Sport og Snø i tillegg til klær, tilbehør og sko. Dørene åpner allerede 15.juni.

Jimmy Choo åpner sin første butikk i Norge, nærmere bestemt i Promenaden (Nedre Slottsgate) vis a vis H&M i Karl Johansgate (som etterhvert flytter både butikk og showroom til det gamle TV 2-bygget der de åpner det som blir en av verdens største H&M-butikker).

– Fransk-italienske Moncler åpner i Promenaden (Nedre Slottsgate). Det kunne Melk & Honning avsløre i januar i år. Butikken skulle etter planene åpne dørene i vår, så åpningen er nok rett rundt hjørnet.

– Det italienske luksusmotehuset Valentino åpner sin første butikk i Norge til høsten. Eksakt dato for åpningen og akkurat hvor vites ikke, men det blir som en del av Promenaden – i øvre del av Karl Johans gate.

– Det danske motemerket Aiayu, kjent for sine klassiske strikkeplagg og tekstiler, åpner sin første butikk i Norge i Acne Studios gamle lokaler nederst i Hegdehausveien.

Mango Karl Johan har lukket for godt. Det bekrefter en representant for kleskjeden ovenfor Melk & Honning. Hva som skjer i lokalet i sentrum vites ikke, men Mango kan fortelle at de kanskje (?) åpner ny butikk i Vika.

& Other Stories kommer til Norge. Våren 2019 åpner det svenske motemerket, under H&M-paraplyen, dørene til sin første norske butikk i Valkyriegata 1 på Majorstua i Oslo. Butikken vil gå over to etasjer i to bygninger.

(Valkyrie plass planlegges forøvrig utviklet til et gjennomgående handels- og boligkompleks, med Fram Eiendom i spissen, så her kommer det garantert flere navn på plass i løpet av kort tid)

Cavour har allerede åpnet på Vikaterassen i Oslo i september i fjor. Nå åpner ytterligere tre butikker, henholdsvis i Karenslyst Alle på Skøyen (september/oktober 2018), Rådhuspassasjen i sentrum (september/oktober 2018) og Stasjonsallmenningen i Bjørvika (august/september 2019). Butikkene fører eget merke samt andre nisjemerker innen konfeksjon, casual og sko for herrer.

Vet du noe ikke vi vet? Tips oss på post@melkoghonning.no.