Rag & Bone reiser til en galakse langt, langt borte

Det amerikanske klesmerket lanserer kolleksjon inspirert av Star Wars-filmene.

I anledning premieren av den nyeste Star Wars, «Star Wars: The Last Jedi», 15. desember har Rag & Bone-designer og Star Wars-fanatiker Marcus Wainwright designet en kolleksjon  inspirert av de ikoniske filmene.

– Jeg har alltid vært en enorm Star Wars-fan personlig, og jeg er ganske nærme gutta hos Lucasfilm og Disney for ulike grunner og vi skjøt Mark Hamill (red. amn: Som spiller Luke Skywalker i filmene) til vårt Men’s Project last year, forteller Wainwright til WWD.

Videre snakker han om sin imponerende samling Star Wars figurer fra han var liten og sin fascinasjon for filmenes univers og estetikk selv som voksen. Du kan til og med finne en full size Stormtrooper-figur i merkets herrebutikk på West Broadway i New York.

Plaggene i limited edition-kolleksjonen er løst basert på noen av Wainwrights favorittplagg fra filmene, men han var nøye på å lage inspirerte plagg – ikke kopier. Han fortalte Vogue.com at han ville ha noe som var subtilt, og ikke så merkelig ut.

– Vi kunne ikke bare stemple «Star Wars» på forsiden, poengterer han.

De antrekkene med tydeligst Star Wars-innflytelse er en Luke Skywalker-look til han og en Princess Leila-look til henne, noe som kan oppfylle mer enn én barndomsdrøm.

Kolleksjonen inkluderer også grafiske t-skjorter med ikoniske trykk fra filmene, riktig nok tolket for å passe inn i Rag & Bones maskuline og minimalistiske stil. Vatterte detaljer, snøring og militær-referanser er også tydelig i kolleksjonen. Plaggene strekker seg fra $95, eller 775 norske kroner, til $1,295, som er rundt 10 500 kroner.

– Det er veldig brukbare klær. Jeg tror Star Wars-fansen selvfølgelig vil like det. Rag & Bone kunden vil også like det. Nøkkelen var å lage noe som våre kunder, som kanskje ikke er Star Wars-fans, ville brukt med glede, avslutter Wainwright i intervjuet med WWD.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig fra og med 1. desember i utvalgte Rag & Bone-butikker og på www.rag-bone.com. Det vil kun produseres 100 av hvert plagg.

Hovedbilde: Star Wars A New Hope

Les også: Klesgiganten Zara sine fabrikkarbeidere har lagt igjen tydelige beskjeder om urettferdig behandling