Prince: Et moteikon

I går kom den triste nyheten om at Prince døde i hjemmet sitt, bare 57 år gammel.

Prince vil ikke bare bli husket som en fantastisk artist og låtskriver, men også som et stort moteikon. Garderoben hans var sterkt preget av paljetter, victorianske bluser, fargen lilla, slengbukser og høyhælte støvletter.

Den legendariske artisten hadde en forkjærlighet for antrekk som var «over-the-top» og matchet gjerne blonder, glitter, brokade og forskjellige print sammen.

Han pushet alltid grensene. Selvsagt innenfor musikken, men han var også en sterk stemme i kampen for frihet og toleranse når det gjaldt kjønn og seksualitet.

Prince er viden kjent for å utfordre det maskuline og feminine med sine «gender-bending»-kostymer på scenen – hvor han for eksempel mikset en maskulin dress med en feminin rosa fjærboa.

Flere motehus er inspirert av den stilige artisten – for eksempel Versace – og mange artister har latt seg inspirere av Prince unike uttrykksform.

Flere motehus og motepersonligheter har hyllet den avdøde artisten siden nyheten kom i går:

Nobody has married music and fashion as #Prince did with Versace. Prince was a genius, most of all my friend. Love you, miss you – @donatella_versace

Et bilde publisert av Versace (@versace_official)

Good bye beautiful man….your soul and your voice will be here for ever ! Love Diane

Et bilde publisert av DVF (@dvf)

R.I.P. to this epicness. 🙌🏻🕯

En video publisert av The Coveteur (@thecoveteur)

RIP to one of pop’s most brilliant songwriters. #Prince

Et bilde publisert av Dazed (@dazed)

Et bilde publisert av Elle Magazine (@elleusa)