Min ønskeliste: Farge-Dagny

Melk & Honning elsker julen – og spesielt julegaver. I år som i fjor har vi søkt etter inspirasjon til julegaveinnkjøpene på ønskelistene til et knippe velkjente personer.

Man skulle kanskje tro disse menneskene «har alt fra før», men de kunne ramse opp mange ting de håper ligger under treet den 24. desember.

Her er det blogger, forfatter og farge-ekspert Dagny Thurmann-Moe avslørte for oss:


Hvis du kunne ønske deg hva som helst i absolutt hele verden, no limits, hva ville det vært?

– Kan vel ikke si noe annet enn fred på jord og rettferdig fordeling av goder her? 😉 Ellers ønsker den overfladiske delen av meg også et sted hvor det er høyt under taket som jeg kan møblere med vintage møbler fra 1stdibs.com (pluss i miljøboka) nær eller i Oslo med stor hage som jeg kan luke i, med epletrær, en geit og noen høner. Og en hund. Og en veteranbil fra 60/70-tallet. Med en stor trapp på utsiden hvor man kan sitte og drikke te av tiljen-koppene mine. Og kjøkkenhage (skulle i så fall blitt helt selvforsynt!).

Hva er den beste og verste gaven du noensinne har fått? 

– Jeg vet ikke, jeg synes jeg har fått mange gaver som har vært best! De jeg blir mest glad for, er de som er gitt med omtanke. Hvor den som gir gjerne har hatt en plan eller en agenda for hva gaven skal gjøre. Jeg synes ofte de små gavene kan være best, som kanskje ikke koster noe særlig, men som får frem smilet på en eller annen måte. Det kan fint være sjokoladetrøfler med chili for å si det sånn! 😁

Jeg har ingen verste gaver, mer komisk; det var en i nær familie (som kjenner meg godt) som ga meg juicepresse tre år på rad, det var jo litt snålt. Jeg har aldri juicet i mitt liv (fikk helt noia for juice etter jeg drakk hjemmebrent med appelsinjuice da jeg var 16. Tror det tok 15 år før jeg kunne drikke appelsinjuice igjen). Det fjerde året fikk jeg presskanne (jeg har aldri drukket kaffe heller 😂)

Hva er best med julen (om du må velge én): Gavene, maten eller å være med familien? 

– Det er definitivt å være med familien. Pynte til jul, bake krumkaker, pepperkaker, tvinge kidsa til å gå rundt juletreet.. Jeg er veldig verdikonservativ når det gjelder julen, og er skikkelig juloman. Elsker alt som har med julen å gjøre, er en sånn irriterende juleentusiast som begynner med julemusikk 1.november.

Her er det Dagny ønsker seg til jul i år: 

  1. Flate, brune, lave støvletter til over kneet i skinn med med et feminint snitt. «Har lett etter dette i flere år mens jeg har vaset rundt i noen forferdelig stygge, klumpete – men varme – skinnstøvletter». For eksempel disse fra Stuart Weitzman, 7700 kroner, via stuartweitzman.com
  2. Kjole fra ByTimo. «Denne er helt fantastisk, men jeg ville nok ha farget den i en dyp, okergul farge, eller rød som er min basisfarge». (Foreløpig ikke til salgs, men kanskje man kan få et hjemmelaget gavekort med lovnad om å få kjolen i gave når den befinner seg i nettbutikken?)
  3. Ferie. «Jeg er litt lat av natur, så jeg ønsker meg ferie. Masse ferie!» For eksempel via expedia.no 
  4. Slalåmdress. «Ja, dress. Gjerne i en litt fresh farge! For eksempel denne som heter «89′ out of control full snowsuit» fra O’neill, 2800 kroner via oneill.com
  5. Belte fra Caroline Herrera, 7066 kr, via M’oda ‘Operandi. 
  6. Sofa fra Stjernmobler. «Jeg trenger overhodet ikke sofa, så dette er litt tulleønske. Men herregud, DENNE sofaen!». Fra Stjernmobler, 89 000 kroner, via 1stdibs.com
  7. Snø. «Masse, masse snø på julaften!!» Sjekk Yr.no for oppdateringer når det gjelder dette.
  8. Gode, dype samtaler. 
  9. Krumkaker. «Helt avsindige mengder!».

(Det midterste hovedbildet:  Fotografert av Inger Marie Grini)

Les også «Min ønskeliste» med: unge, lovende Inti Wang, mote- og skjønnhetsredaktør i Elle, Caroline Skjelbred, og illustratør Esra Røise.