Norske Esra Røise gjør et samarbeid med internasjonal shoppinggigant

– Dette er definitivt en litt uvant innfallsvinkel for meg, for å si det sånn – men det er en veldig morsom opplevelse.

Melk & Honning kan avsløre at den norske illustratøren, Esra Røise, er modell for den lokale tolkningen av samarbeidet mellom Viktor&Rolf og Zalando.

Den lokale tolkningen av Zalando sitt samarbeid med Viktor&Rolf består av motefotografier, signert den danske fotografen Signe Vilstrup. Utstillingen «Viktor&Rolf for Zalando RE:CYCLE» avdukes på Fotogalleriet førstkommende onsdag (31.januar) og viser en fotoserie med plagg som ble designet ved bruk av overflødige varer fra lageret til Zalando. Melk & Honning vil innlede utstillingen med en «talk» om håndverk og bærekraftog mote sammen med Esra Røise på Fotogalleriet.

Esra godt kjent som illustratør i motekretser, og har jobber med prestisjefylte navn som Vogue, Stella McCartney, Burberry og Vice. Hun er til daglig inspirert av små, hverdagslige situasjoner: impulsive «snapshot»-bilder, «dårlig» beskjæring – fotografert fra spesielle vinkler.

I anledning Røises modelldebut, har Melk & Honning tatt en prat med Oslo-baserte moteillustratøren.

Hvordan ble samarbeidet mellom Viktor & Rolf for Zalando, og deg til?

– Det begynte med at jeg fikk en henvendelse fra et PR-byrå som jobbet med prosjektet. De spurte meg om dette var noe jeg kunne tenke meg å være med på. Jeg er veldig fan av Viktor & Rolf fra tidligere, og siden dette er en viktig og bra sak som nå retter fokus på bærekraftig mote, så takket jeg «ja» til å bli med.

Er dette ditt første modelloppdrag?

– Om jeg har vært avbildet tidligere, så har det vært i forbindelse med mer direkte samarbeidsprosjekter jeg har gjort. Dette er definitivt en litt uvant innfallsvinkel for meg, for å si det sånn – men det er en veldig morsom opplevelse.

Hva synes du om kolleksjonen Viktor & Rolf for Zalando?

– Jeg er veldig glad i Viktor & Rolf sitt kreative univers, så jeg liker denne kolleksjonen godt. Det er veldig maksimalistisk og fargesterk, noe som gjør at jeg blir i godt humør av den. Jeg heier absolutt på en mer bærekraftig motebransje som setter fokus på resirkulering og forhåpentligvis kan få konsumere til å tenke litt mer på hvor klærne vi bærer kommer fra.

Førstkommende onsdag (31.januar), arrangerer M&H en utsilling av kampanjen i samarbeid med Zalando. Arrangementet er åpent, men har begrenset med plasser – meld deg på her.

Se deler av kolleksjonen her:

Foto: Marijke Aerden

Hovedbilde: Viktor & Rolf for Zalando

Les også: M&H inviterer til visning av Viktor&Rolf for Zalando RE:CYCLE