Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Den russiske modellen Vlada Dzyuba døde etter «slavelignende forhold» under et modelloppdrag i Kina. Hun var kun 14 år og gikk bort på grunn av utmattelse og hjernehinnebetennelse.

– Denne uken ble det klart at Christopher Bailey forlater stillingen sin som kreativ leder for Burberry. Han har vært ansatt hos det erkebritiske luksusmerket i 17 år både som designer og administrerende direktør.

– For kun et år siden annonserte Condé Nast at Teen Vogue skal slutte med sine månedlige printutgaver og heller fokusere på et nummer i kvartalet. Nå går de helt bort fra print, og skal kun fokusere på nett. På grunn av den nye digitale satsningen skal de si opp hele 80 ansatte.

– Modell og aktivist Adwoa Aboah er det nye fjeset som fronter Marc Jacobs Beaty. Hun går i fotsporene til blant andre Kaia Gerber, Willow Smith og Winona Ryder.

H&M sitt årlige designsamarbeid traff butikkhyllene på torsdag. I år er det ERDEM som står bak kolleksjonen. Selv om det ikke skapte like ville forhold som tidligere år (for eksempel H&M x Balmain i 2015) var det mange som tok turen til den svenske kleskjeden på lanseringen får å kapre seg noen plagg.

The Victoria & Albert Museum i London retter søkelyset mot designere som har brukt etiske og bærekraftige metoder til å skape mote. Utstillingen «Fashion from Nature» åpner dørene i april 2018 og vil vise verk fra blant andre Vivienne Westwood og Dries Van Noten.

– Det amerikanske merket Tommy Hilfiger har valgt å relansere sin denimlinje, Hilfiger Denim, som fremover skal gå under navnet Tommy Jeans. Den nye satsningen kommer på grunn av merkets forsøk på å rette seg mer mot de yngre forbrukerne. Tommy Jeans vil tre i kraft fra merkets pre-spring 2018-kolleksjon.

– Den norske kleskjeden Urban har lansert sitt nye konsept hvor de fokuserer enda mer på sport/fashion-trenden. Nå har de kommet med ny nettbutikk og app som skal føre kundene enda nærmere.

– TIME Magazine har kåret årets mest innflytelsesrike tenåringene på verdensbasis. På listen finner vi 30 navn som på hvert sitt vis har en global innflytelse som alt fra den  filippinske aktivisten Shibby de Guzman til  «Stranger Things»-stjernen Millie Bobby Brown.

Hovedbilde: Marc Jacobs Beaty

Har du husket å stemme på din norske favorittdesigner?