Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukens viktigste motenyheter fra inn- og utland:

– Det er ikke lenge siden det ble kjent at motefotografene Mario Testino og Bruce Weber nå er blitt anklaget for en rekke tilfeller av seksuell trakassering. I kjølevannet av dette har den mannlige modellen Christopher Cates skrevet krevet et åpent brev hvor han tar et realt oppgjør med trakassering mot menn. #Metoo-kampanjen har hatt en solid plass i nyhetsbildet siden før jul, og 33-åringen har nå kommet med sin egen kampanje som har fått navnet #Mentoo. Målet skal være å få flere menn, og spesielt mannlige modeller, til å dele sine historier.

– For få dager siden ble det kjent Karl Lagerfeld har inngått et samarbeid med datter av Cindy Crawford, modell og it-jente, Kaia Gerber. Lagerfeld som er sjefdesigner for Chanel og Fendi, har i tillegg et merke under sitt eget navn – som han nå ønsker at den unge jenta skal være med å designe for. Det hele blir lansert allerede i september 2018, og kolleksjonen vil bestå av klær, solbriller, smykker og sko.

– Det er nå mulig å leie Rihanna sitt hus i West Hollywood. Nyheten slapp denne uka, og fikk bein å gå på i medier verden rundt. Det finnes nok av eksempler på superstjerners ekstravagante og overdådige hjem som enkelte kanskje vi beskrive en del av disse hjemmene for både harry og smakløse, men det er ikke tilfellet når det gjelder den barbadiske dama sitt hjem. Av bildene å dømme er det ganske minimalistisk og delikat. Har du 130 000 kroner å bruke på leie måneden, kan huset bli ditt. 

– Kim Jones har vært drivkraften bak noen av Louis Vuitton sine mest vellykkede prosjekter og samarbeid. Han har gjort seg bemerket takket være sin forståelse og hyllest av streetwear-influert luksus, blant annet det populære og revolusjonerende samarbeidet det franske motehuset gjorde med det ikoniske streatwear-merket Supreme i 2017. Nå forlater han stillingen sin etter syv år. Jones siste visning ble holdt tidligere denne uken visning, med både Naomi Campbell og Kate Moss på catwalken.

– Verdens største klesprodusenter har signert en avtale som forplikter dem til å øke sin innsats innen bærekraftighet, blant andre H&M, Kering-gruppen, Zara, Adidas, og ASOS. Utviklingen må bevises i form av en prossessrapport, og et av hovedmålene er å skape en mer sirkulær produksjonsmodell. Hvert selskap har også satt seg egne mål de lover å nå, for eksempel å ansette folk med spesialkompetanse innen gjenbruk av materialer eller satse på forskning innen utvikling av stoffer som kan resirkuleres.

– I dag annonserte motehuset Céline endelig hvem som skulle ta over stillingen som kreativ leder, etter at Phoebe Philo sa opp stillingen sin i desember etter ti år. Den heldige utvalgte er ingen ringere enn designeren og fotografen Hedi Slimane, som gjorde stor suksess som herredesigner for Dior og var kreativ leder for Saint Laurent fra 2012 til 2016. Slimane inntar stillingen som kreativ direktør for kvinnekolleksjonen, haute couture, parfymer, i tillegg til at han vil innføre en egen herrekolleksjon. Han tar over stillingen allerede 1. februar  – og vil vise sine første kolleksjoner for menn og kvinner under Paris Fashion Week, i september.

Les også: Fem av de mest hypede moteaccessoirene gjennom tidene