Nå blir han bannlyst

Den anerkjente motefotografen har blitt utestengt fra alle publikasjoner under Condé Nast-paraplyen.

Det amerikanske selskapet Condé Nast International, som eier bestselgende motemagasiner som blant annet Vogue, GQ, Glamour og Vanity Fair, går hardt ut mot den mye omtalte motefotografen Terry Richardson.

Ifølge The Telegraph skal James Woolhouse, selskapets visepresident, ha skrevet en mail til alle kontorene i de forskjellige landene de opererer at alt arbeid som er i samarbeid med Richardson skal stoppes med én gang.

– Alle eventuelle fotograferinger som er planlagt eller tatt men ikke publisert enda skal fjernes og erstattes med annet materiale, skal det stå i e-posten ifølge nettavisen.

Richardson har fotografert alt fra Kim Kardashian og Miley Cyrus til Kate Moss og Madonna. Verkene hans har prydet mange forsider, blant annet Vogue, Harpers Bazaar og Porter Magazine.

Han er kjent for sine seksualiserte og utfordrende bilder – men det er ikke bare foran kamera dette foregår. 52-åringen har ved flere anledninger blitt beskyldt for å seksuelt utnytte modeller og overgrep. Selv har han alltid nektet for anklagene. 

Det hele skjer i lys av Weinstein-skandalen. Hollywood-produsentene har blitt anklaget for seksuell trakassering fra omkring 40 kvinner inkludert kjente skuespillere som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

Oppmerksomheten rundt temaet har ført til at også mange innen moteindustrien har delt sine historier – deriblant tidligere Victoria’s Secret-modell Camron Russel. 

Det ble derfor stilt spørsmålstegn rundt hvorfor Richardson fortsatt får jobbe i bransjen etter såpass mange anklager fra kvinner om seksuell trakassering i en artikkel i den britiske avisen The Sunday Times. Et døgn etterpå dukket mailen fra Woolhouse opp i innboksen til de ansatte hos Condé Nast som bannlyser fotografen fra alle magasinene med umiddelbar virkning.

Les også: Motebransjens copycats