Fire kule mote- og beautyoppfinnelser du snart kan skaffe deg

Si hallo til skapet i filmen «Clueless», og en hjemme-hudscanner.

Iblandet saker om hvordan kunstig intelligens potensielt sett kommer til å bli en såpass stor fare for menneskeheten at den utslettes, finnes lyspunkter. For den store tech utviklingen preges ikke bare av dystre profetier og skumle roboter som lager sitt eget språk forskerne ikke klarer å tolke.

Både selvkjørende biler, solcelle-drevne fly og hjemme-3d-printere er funnet opp og kommer til å normaliseres i løpet av de neste årene.

Også i mote- og skjønnhetsverdenen er det gjort store oppfinnelser den siste tiden. I likhet med slik det var med hårfønere, elektriske barbermaskiner, rettetanger og alt annet som en gang var flunkende nytt og spennende, kommer prisen selvsagt til å være ganske så stiv i utgangspunktet. Men, om forhåpentligvis ikke altfor lang tid vil disse tingene være innenfor rekkevidde både for deg og lommeboka di.

Her har vi samlet de aller kuleste mote og beautyoppfinnelsene som er på vei: 

En 3D-printer for neglene dine.

Det kinesiske selskapet 02Nails viste denne uken frem sin nyeste oppfinnelse under messen for Consumer Electronics, som holdes i Las Vegas hvert år. I stedet for å bruke hundrevis av kroner og masser av tid på at en negledesigner skal male intrikate mønstre eller motiver på neglene dine, kan du om kort tid 3d-printe det hele på.

Apparatet kobles til en app der man legger det ønskede bildet inn i en mal, og så følger et par minutter med printing før alle ti fingre er overstått.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye den vil koste, eller når det blir tilgjengelig for mannen og kvinnen i gata.

Et UV-plaster som forteller deg via mobilen din hvilken faktor du bør bruke.

De siste årene har det vært et større fokus på farene for hud- og føflekk-kreft ved for mye soling. Tech-avdelingen hos L’Oréal ønsker nå å gjøre det lettere for deg å forhindre dette. Under messen i Las Vegas lanserte de en bitteliten UV-sensor du kan ha på deg ute i finværet, som via en app på mobilen advarer deg om farlige solstråler og minner deg på når du bør smøre deg igjen.

Sensoren er bare to millimeter tykk og ni millimeter bred, og kan klistres på hvor som helst på kroppen der man er eksponert for sol, men neglen på tommelfingeren anbefales spesielt. Brukerhistorikk lagres også i appen slik at man lett kan følge med på hvor lang tid man har brukt i solen i det siste.

De har ikke sagt noe om hva den kommer til å koste.

Et dataprogram á la det Cher Hollowitz har i 90’talls klassikeren «Clueless».

…i alle fall nesten. Et av verdens største selskap, Amazon, patenterte den 4. januar i år et helt unikt speil som mest sannsynlig kommer til å endre måten mange shopper på. Speilet kommer til å inneha såkalt «blended reality» som vil si at det vil kombinere refleksjonen av deg i speilbildet med kunstige fremstilte bilder.

Ifølge dokumentet Quartz har fått tilgang til vil bakgrunnen du ser i speilet være tredimensjonal, og vise deg i ulike miljøer alt ettersom hva du velger, for eksempel et strand-, restaurant- eller bymiljø. Men så kommer vi til selve hovedpoenget med speilet; nemlig at man kan «prøve» klærne fra nettbutikken på kroppen, i forkant av at man kjøper dem.

Amazon.com er allerede Amerikas aller største netthandel for klær, så dette kan ha mye å si dersom de ønsker å videre forsterke sitt verdensherredømme på klesfronten. Foreløpig er speilet kun i utviklingsstadiet, og det vites lite om hvor mange tusen det kan komme til å koste – i utgangspunktet.

En hudscanner som forteller deg hvilken tilstand huden din har.

Mange hudpleiesalonger frister med såkalt «gratis hudscanning» der de tar bilder av de ulike lagene av huden din, for deretter å komme med velmenende, men ofte pågående anbefalinger om hva man kjøpe av produkter hos akkurat dem. Nå kan den tiden snart være forbi.

Merket Neutrogena lanserer nemlig om kort tid Skin360, som er en liten hudscanner med LED-lys og sensorer som man fester til kameraet på mobilen, koblet til en app som gir deg en grundig innsikt i din hudhelse.

Porer, fuktighetsnivå og rynker blir analysert, og resultatet presenteres i form av en score fra én til hundre. Eventuell forbedring eller forverring trackes også om man bruker appen over lengre tid.

Scanneren vil bli tilgjengelig for vanlige forbrukere til sommeren, og får en pris på bare rundt 400 kroner.

Les også: Bikinien fyller 70 år idag: Se utviklingen her