Modell og moteskaper: Bransjens nye designerduo

Den legendariske designeren har invitert it-jente og modell til designsamarbeid.

Tirsdag kunne WWD melde om at Karl Lagerfeld har inngått et samarbeid med datter av Cindy Crawford, modell og it-jente, Kaia Gerber.

Karl Lagerfeld i kjent stil. Foto: KarlLagerfeld.com

Lagerfeld som er sjefdesigner for Chanel og Fendi, har i tillegg et merke under sitt eget navn – som han nå ønsker at Gerber skal være med å designe for.

Samarbeidet ble kjent nå, bare tre måneder etter Gerber først debuterte på catwalken under de store moteukene; så vi kan trygt si at hun kom som et stjerneskudd inn i motebransjen.

Designsamarbeid er blitt et populært og veldig vanlig valg for designere, gjerne for å få økt salg og oppmerksomhet rundt merket.

Bare i 2017 kunne vi se tilbake på flere titalls samarbeid mellom kjente merker og kjendiser.

Kolleksjonen den 16 år gamle modellen skal designe med Karl Lagerfeld, blir lansert allerede i september 2018 og vil bestå av klær, solbriller, smykker og sko.

Linjen har fått navnet Karl Lagerfeld x Kaia Gerber – og vil bli solgt i alle Karl Lagerfeld-butikker, på nett og i utvalgte butikkjeder.

Selv har Lagerfeld beskrevet merket som en miks av den franske, chice stilen, sammen med signatur-looken til Gerber: «avslappet West Coast».

– Da Karl først fortalte oss at han ønsket å samarbeide med Kaia, ble vi alle ekstremt spent på det store potensialet og kraften det kunne bli ved å sette de to ulike verdene sammen, forteller Pier Paolo Righi, daglig leder ved Karl Lagerfeld, i en pressemelding.

– Vi har jobbet intenst mye over de siste månedene. Kaia holder til i Los Angeles og vi har studio i Paris. Det var spennende å se hennes klare visjon, lidenskap og engasjement – og denne kolleksjonen vil definitivt inspirere mange unge kvinner.

Hovedbilde via Karl Lagerfeld

Les også: Alle gangene vi har sett Gigi Hadid i norsk design