M&H Toppliste: Valentines day

12 idéer til ting du kan kjøpe til kjæresten.

Kilden til denne romantiske høytiden er mange og spinner tilbake både til romertiden, med romantiske martyrer, en feiring av fuglenes parringstid i februar fra 1500-tallet, og en kristen høytid som hyllet ulike helgener ved navn Valentin. Uansett er høytiden siden den industrielle revolusjonen, og Amerikas fantastiske innflytelse på resten av verden, blitt en verdensomspennende høytid for kjærlighetserklæring – og konsumering.

Det er ikke til å komme bort ifra at Valentines day er blitt sterkt kommersialisert, og derfor er det en av handelsstandens favorittdager gjennom året; I 2015 brukte nordmenn 255 millioner kroner på gaver, kort og blomster.

På tross av at vi kan stille oss kritisk til konsumering, er det uansett ikke til å komme bort ifra at det både er hyggelig å få og gi gaver. For dem som har satt seg fast i en idérekke som går fra hjertesjokolader via en blomsterkvast til en bamse som sier «I love you», har vi plukket ut 12 andre idéer.

Les også: M&H tipser: Seks nye TV-serier å se frem til i 2018

 

Øverst fra venstre: Glassvasen Bubble fra House Doctor, 324 kroner via OsloDeco – MESTERAFTEN: Kylián, Forsythe og Øyen, en ballett på den Norske Opera & Ballett, Fra 625 kroner – Vibratoregg med fjernkontroll, 429 kroner via Kondomeriet – Woolgathering, prosastykker av Patti Smith, 199 kroner via Tronsmo.

 

Øverst fra venstre: Yme Art Posters – foto av Maria Pasenau, 400 kroner via Yme – Kähler, hammershøi tekanne, 999 kroner via Kitchn – Middag på Omakase By Alex Cabiao i Oslo, Set menu + vinpakke, 2840 kroner per person – Sengeteppe i lys grå bomull, 899 kroner via Jotex.
Øverst fra venstre: Røde solbriller fra Le Specs, 889 kroner via Net-a-Porter – Rosa sneakers fra Puma, 1199 kroner via Urban – Bamboo basket veske fra Prada, 11 887 kroner via MyTheresa – Avokado sheetmask, 55 kroner via Beautybay