Melk & Honnings mars-guide

Det er fortsatt en stund til vår, men det er ingen grunn til å sitte hjemme. Her er Melk & Honnings beste tips til moro i mars.

Se Mari Slaattelid på Standard

2.mars-31.april

Unlike a Symbol er Slaattelids første soloutstilling på Standard (Oslo). Hun har tidligere hatt utstillinger både på Astrup Fearnley, Nasjonalmuseet og Henie-Onstad her hjemme samt blant annet i Linköping, Helsinki, Malmö og Bologna i Italia. Hun er også aktuell med en større utstilling på Kunstnernes Hus i 2019. På Standard stiller hun en rekke nye verker – alle malerier som kan variere når det kommer til formelt utgangspunkt, men som bunner i en interesse for grunnleggende språkstrukturer og hvordan kategorier av språk både kan begrense og bestemme kognitive kategorier. Mer her.

Opplev Richard Prince-retrospekt på Astrup Fearnley

2. mars – 6. april

Astrup Fearnley i Oslo feirer 25 år i 2018, og i den anledning vil de i løpet av året arrangere ni utstillinger med sentrale kunstere i samlingen. I januar var det den amerikanske samtidsfotografen Cindy Sherman som fylte veggene, og i mars er det multikunster Richard Prince som står for tur. Som en av vår tids mest respekterte, men gåtefulle samtidskunstere er Richard Prince en selvskreven gjest når Astrup Fearnly fyller år. Utstilligen viser verker fra mer enn 30 år av den amerikanske kunstnerens karriere, og inkluderer foto, maleri og skulpturer.

Se Redlist i Barcode

15.-22.mars

31 up and coming-fotografer har sammen med sine mentorer skapt utstillingen Redlisted – et prosjekt med utgangspunkt i det som gjør oss til en nasjon; nemlig våre ressurser, verdier, tradisjoner og kulturelle arv. Hva er det vi egentlig vil gi videre til våre barn – og deres barn? Står i Barcode, Wismargata 2.

Holzweiler inviterer til kolleksjonssalg

15.-18.mars

Holzweiler Agency inviterer til kolleksjonssalg på brygga, nærmere bestemt Lysaker Brygge. Gjør et kupp på merkevarer som Stand, Gestuz, Hunkydory, Hofmann, Flattered, OAS og Holzweiler. Mer og åpningstider her.

Dra på Mote med Mening

16.mars

Mote med mening feirer ti år i år. Det markeres under årets arrangement den 16.mars på Gamle Logen. Billettinntektene går uavkortet til Mental Helse Ungdom – Prosjekt Ung Arena, og arrangementet har som formål, i tillegg til å arrangere moteshow, rette fokus på viktigheten av veldedig arbeid og å kunne gi noe tilbake til samfunnet – derav mote med mening.

Ta et dypdykk i motearkivene

17.mars

The Fashion Archives med venner inviterer for trettitredje (!) gang til det som er byens største innedørs second hand-, vintage- og designermarked på Kulturhuset. Med DJ, mat- og drikkebarer og såklart klær og tilbehør fra noen av Oslos mange fashionistas, samlere, slow fashion-merker, motemerker og bloggere.

Beats og brunsj

Hver søndag i mars

Theatercaféens Beats&Brunch er tilbake, og hver søndag i mars inviterer de til søndagsbrunsj. Oppskriften er denne; digge rytmer fra kjente DJs, (byens beste – påstår de i alle fall selv) Eggs Benedict, avokadotoast, smoothiebowls og Champagne-cocktails. Søndag 18.mars er det Ruben Gran og 25.mars Filip Kollsete (Loveless). Book bord her.

Art Night x Lizzie Fitch/Ryan Trecartin

22.mars

Første Art Night i den nye utstillingen «Lizzie Fitch/Ryan Trecartin» på Astrup Fearnley – kunstnerduoen kjent for sine store installasjoner som de selv beskriver som skulpturelle teatre som forener film, animasjon, lyd, performance og kultur. 15-minutters omvisninger og workshops, pluss DJ og drinks. Mer her.

#MeToo i kunstfeltet

22.mars

Har turen kommet til det norske kunstfeltet? Nasjonalmuseet og tidsskriftet Kunstkritikk samler initativtagere, fagaktører og publikum til debatt på Mellomstasjonen. Moderator er Marie Horvei, kunsthistoriker og redaktør for litteraturtidsskriftet Vinduet. Mer her.

Mer kunst i Barcode

22.mars

Shoot Gallery, Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo og Kunsthall Oslo inviterer til gratis kunstkveld i Barcode. Mer her.

Få med deg noen av mars’ mest spennende filmpremierer:

Game Night – Et ungt ektepar drar på månedelig spillkveld uten å vite at denne kvelden vil spillet bli hakket mer alvorlig enn tidligere. Med Jason Bateman og Rachel McAdams.

Red Sparrow – Jennifer Lawrence spiller (en veldig naken) russisk undercover-spion som forelsker seg i fienden. Med Joel Edgerton.

Utøya 22. juli – Regissør Erik Poppes hjerteskjærende, intense og hyllede skildring av tragedien på Utøya i 2011

16. mars

Lady Bird – Greta Gerwig er den femte kvinnen i historien til å bli nominert til Oscar for beste regi for sin coming-of-age-film om en jente fra Sacramento som drømmer om et kunstnerliv på østkysten. Med Saoirse Ronan.

Tomb Raider – Remake av katastrofefilmen med Angelina Jolie fra 2001. Alicia Vikander spiller Lara Croft, den rebleske, sterke og drevne datteren til en forsvunnet eventyrer, som en dag finner seg selv på øyen hvor faren hennes forsvant. Basert på video-spillet fra 90-tallet.

30. mars

Ready Player One – Når skaperen av en virtuell virkelighetsverden kalt OASIS dør, slipper han en video der han utfordrer alle OASIS-brukere til å finne ett påskeegg, noe som vil gi finneren hans formue. Regissert av Steven Spielberg

Les også: Dropp studielånet: Her er motekursene du kan ta på nett