Melk & Honnings mai-guide

Mai er full av fridager. Her er Oslo-tipsene til årets femte måned.

 

 

Dra (og drikk) på champagne-messe

23.mai

Smak champagne fra 30 produsenter under messen som holdes på Oslo Konserthus. Utvalget er stort; fra knusktørre til søte, fra de som er laget kun på hvite druer til de som kommer fra røde, fra de store champagne-husene til de økologiske småprodusentene. Med andre ord; bobler for enhver smak.

Se This Is Visning på Kunsthøgskolen

23.mai

Andreårsstudentene ved kles- og kostymedesign på Kunsthøgskolen i Oslo inviterer til visning på prosjekttorget i skolens lokaler. Dørene åpner kl.18, visningen starter kl.18:30. Begrenset plass – registrering her.

Lær mer på «The Power of Journalism»

24.mai

Scibsted Media Group inviterer til «The Power of Journalism 2018» på Latter. På agendaen står effekten av kvalitetsjournalistikken. Mer her.

Slipp deg løs på «Vin og rap»-slippfest

24.mai

Snow Boyz og Arid, Linni, Maya Vik og Yoguttene pluss mange, mange flere utgjør «Vin og rap»-albumet med slippfest i Skippergata 22. Følg spillelisten her.

Se Dan Colen på Astrup Fearnley

25.mai

Oslo-museet fortsetter markeringen av sine 25 år med «Dan Colen – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen». Det er den fjerde i rekken av jubileumsutstillinger som fremhever sentrale kunstnere i samlingen. Colen er en del av en kunstscene som vokste frem rundt New Yorks Lower East Side på begynnelsen av 2000-tallet – gjerne omtalt som «Bowery School» bestående av kunstnere som Nate Lowman, Ryan McGinley, Dash Snow og Hanna Liden. Står til 16.september.

Mer Munch (fra Andy Warhol)

26.mai
Andy Warhol, Eva Mudocci – After Munch

Edvard Munch var en av Andy Warhols favorittkunstnere. Warhol begynte å samle på Munch-trykk etter at han i 1973 besøkte Munchmuseet og Nasjonalgalleriet, og har også laget en serie reproduksjoner av noen av Munchs mest berømte malerier; «After Munch»-serien. Nå vises den i Oslo – nærmere bestemt tre av hovedverkene i serien sammen med noen av de unike fullskala-trykkene, noen av de upubliserte trykkene og en av Warhols originale blyanttegninger basert på selvportrettet. Utstillingen er en del av Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo, og vises i sistnevntes lokaler i Dronning Eufemias gate i Bjørvika. Står til 26.august.

Utstillinger som står hele mai:

Le Corbusier på Villa Stenersen

«Le Corbusier ved havet» kaster lys over årene 1926-36 da kunstneren tilbrakte somrene ved Bassin d’Arcachon-bukten på den franske sørvestkysten, og viser nye sider av hans kunstnerskap som humor, gleden over å leve ved havet og personlige brev sendt mellom ham og hans mor. Står til 28.oktober på Villa Stenersen.

«Edvard Munch. Mellom klokken og sengen» på Munchmuseet

Utstillingen, som har gjort stor suksess i San Francisco og på Metropolitan Museum i New York, kommer nå til Oslo og Munchmuseet. Her er flere av Munchs mesterverk samlet – med utgangspunkt i et av hans aller siste og kanskje mest gripende selvportretter. Står til 9. september.

Mikael Lo Presti på Standard (Oslo)

Mikael Lo Presti På Standard Oslo
Mikael Lo Presti

«Echoes of the Street Vendors» er Mikael Lo Prestis første solo-utstilling med hans nyere verker. Utstillingen til den Stockholm-baserte maleren består av 12 oljemalerier. Står til 9.juni.

Se månedens film på Cinemateket

Månedens film på Cinemateket er den danske komedien «En fryktelig kvinne» om et ekteskap mellom en ekstremt manipulerende kvinne og en enda mer tafatt mann. Filmen er årets store snakkis i den danske filmverden, og hylles for å utforske en type forhold som ofte blir oversett. Mer her

(Andre høydepunkt på Cinemateket denne måneden er «The Conversation», «You Were Never Really Here», «The Grand Budapest Hotel», «Ex Libris: New York Public Library» og «Her».)

Få med deg en (eller flere) av månedens mest spennende premierer

«I Feel Pretty» – Den mye diskuterte filmen til Amy Schumer om en kvinne som, etter å ha falt og slått hodet på spinning, plutselig føler seg som den vakreste kvinnen i hele verden. Med Michelle Williams, Emily Ratajkowski (og Naomi Campbell)

«Blockers» – Tre foreldre som gjør alt for å stoppe sine døtre fra å miste jomfrudommen sin etter skoleballet. Med Leslie Mann og John Cena.

«Deadpool 2» – Oppfølgeren til den enormt suksessfulle action-komedien «Deadpool» fra 2016. Med Ryan Reynolds i hovedrollen.

«Solo: A Star Wars Story» – Den seneste i rekken av de mange «Star Wars»-oppfølgerne og spin-offene som har kommet ut siden franchisen ble gjennopplivet i 2015. Denne gangen fortelles historien om Han Solo og hvordan han ble en av Star Wars-universets minst sannsynlige helter. Med Donald Glover og Emilia Clarke.

Åpningsbilde: Installasjonsbilde fra Nate Lowman – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen. Foto: Christian Øen