Melk & Honnings juni-guide

Endelig sommer! Her er tipsene til årets første sommermåned.

Shop norsk på pop-up shop

C.L.E.A.N by Christina Ledang, Miss Mathiesen, Moiré og Moe Oslo slår hodene sammen og inviterer til pop-up shop i førstnevntes studio på Grünerløkka. Shop fra både nye og gamle kolleksjoner med opptil 70 prosent rabatt. Man-fre kl.11-18, lør kl.12-17 og søn kl.12-16. Paulus plass 3A.

…og på arkivsalg hos Epilogue

19.,20. og 21.juni

Designer Eva Emanuelsen inviterer til vareprøve- og arkivsalg med sterkt reduserte priser på både klær, sko, vesker og showpieces fra det norske motemerket Epilogue. Gamle Posthallen, Dronningens gate 15 (kl.10-19).

Se gratis førvisning av «Ulydighet» på Kunstnernes Hus

20.juni

Subjekt inviterer til gratis førvisning av Sebastián Lelios «Ulydighet». Dørene åpner kl.18, filmvisning kl.19. Begrenset med plass. Påmelding her.

Finn festivalformen på OverOslo

20.- 23.juni

Har du fortsatt ikke billetter til OverOslo må du kjappe deg. Onsdag, torsdag og fredag er allerede utsolgt, men det er noen få billetter igjen til lørdagen. Få med deg artister som Rag’n’Bone Man, Sigrid, Veronica Maggio, Gabrielle og Daniel Kvammen med utsikt over hele byen på Oslos mest intime festival.

Mingle på Morgenbladets sommerfest

21.juni

Ny uke, ny sommerfest. Denne gangen er det Morgenbladet som inviterer til fest på Vippa. Bobler til de første som kommer og mat utover kvelden.

Se Haim på Sentrum Scene

21.juni

Søskentrioen er igjen på sommerbesøk i Oslo etter å gjestet Norge ved flere anledninger tidligere blant annet på Rockefeller i 2014, Øyafestivalen og Slottsfjell. Denne gangen gjester de Sentrum Scene med Maggie Rogers som support.

Dans (svette og kjærlighet) på Klubb Loveless

23.juni

Loveless elsker klubb, og på Klubb Loveless er musikken valgt av gutta selv. Det betyr selvsagt andre artister på Nora Collective som Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio samt ny musikk fra samme gjeng og også Chris Brown, Drake, Kanye West, Cashmere Cat, Disclosure, Artful Dodger med mer.

Tilbring søndagen på Vingen

Hver søndag

Hver søndag til og med 1.juli inviterer Vingen og Pauls Boutique til sommerfest på Vingen Bar på Astrup Fearnley. Musikk, mat og cocktails – hva passer vel bedre på en søndag?

Opplev Villa Stensersen

Hver søndag

Søndagsåpen villa hver søndag i sommer på Villa Stensersen. Omvisning og vandringer i utstillingen «Le Corbusier ved havet».

Opplev Island Oslos «Kaleidoskop»

Ustillingen «Kaleidoskop» ser nærmere på tendenser innen figurativt maleri. Gjennom verk av et utvalg kunstnere på tvers av generasjoner forsøker man å belyse strømninger innen maleriet, se hvordan de beveger seg, overlapper hverandre og utfolder seg uavhengig av hverandre. Blant kunstnerne er Ida Ekblad, Audar Kantun, Bjarne Melgaard og Calle Segelberg. Hver kunstner viser nye verk eller verk som tidligere ikke har vært vist i Oslo. Wismargata 2. Står til 1.juli.

Få med deg Astrup Fearnleys sommerutstilling

Årets sommerutstilling på Astrup Fearnley er «I Still Believe in Miracles – Verk fra Selvaags kunstsamling». Den viser utvalgte verk fra Selvaags samling av anerkjente internasjonale billedkunstnere og fotografer med høydepunkter som Louis Bourgeois, Ellsworth Kelly, Robert Irwin, Richard Serra og Olafur Eliasson. I tillegg vises et utvalg av Selvaags samling av pionerverk innen amerikansk og japansk figurativt fotografi fra navn som Walker Evand, Diane Arbus, Lee Friedlander og William Eggleston. Pluss arkitekturutsilling om museumsbygget av Renzo Piano.

Opplev kunst som skal sette Oslo på verdenskartet

Kunstnerduoen Broslo (Brødrene Oslo), bestående av Jonny og Nix, har i samarbeid med Promenaden Fashion District installert 20 gigantiske teddybjørner i Øvre og Nedre Slottsgate samt pyntet sentrum med 150 mindre teddybjørner. Konseptet «Hug Life» skal sette Oslo på verdenskartet.

Se noen av høydepunktene på Cinemateket

I 2018 er det 100 år siden den svenske regissøren Ingmar Bergman ble født. Det feirer Cinemateket ved å vise en rekke av hans filmer gjennom hele året. Denne måneden står blant annet «Djevelens Øye», «Kvinnodröm» og «Sommeren med Monika» på programmet.

Månedens klassiker er «Creature from the Black Lagoon» – eller på norsk «Gjellemannen» – en av de største suksesshistoriene innenfor monster-bransjen. (I dag tjener filmselskapet Universal fremdeles penger på leketøysprodusenter og tegneserieforlag som betaler for rettighetene til å utnytte figuren gjennom blant annet gummihansker, karnevalskostymer og kiosklitteratur). Blant publikums ønskefilmer er kultklassikeren «Cinema Paradiso», mesterverket «Don’t Look Now» og filmatiseringen av Anrdé Bjerkes krim-roman «De dødes tjern».

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer:

«La Dolce Vita» fra 1960

«Adrift»: Signert regissør Baltasar Kormákur med Shailene Woodley og Sam Caflin i hovedrollene. Basert på en sann hendelse om overlevelse, kjætlighet og et eventyr som får en brå vendig når orkanen Raymond dukker opp.

«Tully»: En moderne, varm og ærlig komedie om å være mor i 2018. Med Charlize Theron og Mackenzie Davis i hovedrollene.

«Pose»: En dansemusikal lagt til 1980-tallet som utforsker kontrastene mellom flere segmenter av livet og samfunnet i New York; ball-kulturens verden, det overdådige Trump-universets fremvekst og bykjernenes sosiale og litterære scene. Med Kate Mara, James Van Der Beek (HBO Nordic).

«Kikis budservice»: Endelig er en av japanske Studio Ghiblis mest folkekjære filmer på norske kinoer med norske stemmer og i orginalversjon (se sistnevnte). Historien om den unga heksa Kiki er basert på en populær japansk barnebok av Eiko Kadono – et vakkert eventyr med tegninger og fortellerkunst bare Hayao Miyazaki kan om en ung heks på søken etter sin plass i verden.

22.juni

«Ocean’s 8»: Fem år, åtte måneder og tolv dager – det er så lenge Debbie Ocean (Sandra Bullock) har brukt på å planlegge det største ranet i sitt liv. Sammen med sin partner-in-crime Lou Miller (Cate Blanchett) rekrutterer hun en gjeng med spesialister; gullsmeden Amita (Mindy Kaling), gatetyven Constance (Awkwafina), familiekvinnen Tammy (Sarah Paulson), hackeren Nine Ball (Rihanna) og motedesigneren Rose (Helena Bonham Carter). Målet er diamanter til 150 millioner dollar, som kommer til å henge rundt halsen på den verdensberømte skuespillerinnen Daphne Kluger (Anne Hathaway), som vil være midtpunktet på årets arrangement, Met-gallaen.

29. juni

«La Dolce Vita»: Klassikeren fra 1960 er endelig på kino. Satt til Romas kafé- og sosietetsliv en gang på 50-tallet med byens filmstjerner, intellektuelle, skandalepresse, millionærer, horer og aristokrater i hovedrollene er Federico Fellinis film fra 1960 et portrett av, og et angrep på, vårt materialistiske samfunns narcissisme, selviscenesettelse, meningsløshet og tomhet.

«Glow»: Sesong to med wrestlinggruppen med Alison Brie i hovedrollen som Ruth og Bettie Gilpin som Bette, pluss Kate Nash, Marc Maron, Kia Stevens, Ellen Wong og Sydelle Noelle. Blant de nye navnene på rollelista er Annabella Sciorra, Shakira Barrera og Wyatt Nash. Handlingen er fortsatt lagt til 80-tallet – fortsatt med drama, intriger og utfordringer i fokus (Netflix).

Hovedbilde: Haim.