Melk & Honnings juli-guide

Oslo-ferie? Her er tipsene som sikrer sommerens kulturelle kapital.

Se (og hør) mote-Norges DJ-favoritter på Stratos

Ida Helene og Sabrina Qleo bak DJ-duoen Q&I har allerede fylt dansegulvet på klubber som Blå, Hysj, Stratos, Rockefeller og Parkteatret og festivaler som H&M Loves Music, Slottsfjell og Øya. Nå inntar de Oslos tak der de igjen serverer r&b, hip hop, elektronisk musikk og guilty pleasures – gamle juveler og nye perler. Mer her.

…og gå ikke glipp av Purpurrpurple på Revolver

21.juli

«Kom som du vil, blir hawt» lokkes det med når Purpurrpurple inviterer til DJ-set på Revolver. For deg som ikke er på Slottsfjell. Mer her.

Fortsatt søndagsåpen villa på Villa Stenersen

22. og 29.juli

Søndagsåpen villa hver søndag i sommer på Villa Stensersen. Omvisning og vandringer i utstillingen «Le Corbusier ved havet».

Søndagsomvisning: «Visning»

22. og 29.juli

Utstillingen «Visning» viser hvordan sammenhengen mellom politikk, regelverk og arkitektur påvirker byen vår og utformingen av særlig de små leilighetene i Oslo. Hver søndag hele sommeren er det omvisning i utstillingen i regi av Nasjonalmuseet for arkitektur.

Søndagsomvisning 2: «Gerhard Munthe. Eventyrlig design»

22.juli

Gerhard Munthe (1849-1929) er kanskje mest kjent som billedkunstner, men den mest originale og betydelige innsatsen gjorde han innenfor design og interiør. To søndager i juli arrangerer Nasjonalmuseet omvisning i utstillingen.

Ikke gå glipp av: Jakob Weidemann på Henie Onstad

Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

Til og med 14.oktober kan du få med deg hele Jakob Weidemanns kunsterskap på Henie Onstad Kunstsenter. Hovedtyngden er på de mer ukjente arbeidene av kunstneren, som er for en bauta å regne i norsk kunsthistorie, men med verker fra hele hans karriere som for eksempel abstrakte komposisjoner, skogbunnbilder, blomsterenger, sommerlandskap og figurative verk.

Se Astrup Fearnleys sommerutstilling

Årets sommerutstilling på Astrup Fearnley er «I Still Believe in Miracles – Verk fra Selvaags kunstsamling». Den viser utvalgte verk fra Selvaags samling av anerkjente internasjonale billedkunstnere og fotografer med høydepunkter som Louis Bourgeois, Ellsworth Kelly, Robert Irwin, Richard Serra og Olafur Eliasson. I tillegg vises et utvalg av Selvaags samling av pionerverk innen amerikansk og japansk figurativt fotografi fra navn som Walker Evand, Diane Arbus, Lee Friedlander og William Eggleston. Pluss arkitekturutsilling om museumsbygget av Renzo Piano.

…og «Dan Colen verk fra Astrup Fearnley Samlingen»

Til og med 16.september står den fjerde i rekken av Astrup Fearnleys jubileumsutstillinger i anledning museets 25 år. Samlingen inneholder sentrale verk som spenner over 12 år av den amerikanske kunstneren Dan Colens kunstnerskap, og viser et utvalg av hans eksperimentelle og hyperrealistiske malerier, skulpturer, installasjoner og filmer.

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer:

«A Ciambra»: Et sterkt portrett av en gutt som vokser opp raskere enn han har godt av. Når faren Rocco og storebroren Cosimo havner i fengsel for å stjele strøm, utpeker 14 år gamle Pio seg selv til familiens nye overhode og forsørger. Italienske «A Ciambra» skildrer livet blant romfolk og afrikanske innvandrere i Gioai Tauro på tuppen av den italienske støvelen. Dette er den uoffisielle oppfølgeren til kritikerroste «Middelhavet» fra 2015.

«Midnight Sun»: Kate Price (spilt av Bella Thorne) blir i ung alder diagnostisert med en uhelbredelig, genetisk sykdom kalt Xeroderma Pigmentosum (XP) eller ekstrem følsomhet for ultrafiolett lys. Det tvinger Katie til å leve i isolasjon for å unngå sollys som kan være potensielt dødelig for henne. Foruten hennes far og det som er hennes eneste venn tilbringer hun dagene alene med å skrive sanger og spille gitar mens hun lengter etter å være en del av den hverdagen de aller fleste av oss tar for gitt. Dessuten har hun også fått øynene opp for Charlie Reed (Patrick Schwarzenegger) – uten at han har lagt merke til det.

«Hotel Artemis»: I et ustabilt og voldelig Los Angeles i nær fremtid er «Hotel Artemis» et hemmelig medlemsbasert sykehus for kriminelle tuftet på tillitt og enkle regler. Futuristisk, actionfylt og morsom med blant annet Sofia Boutella, Dave Bautista og Jodie Foster i hovedrollene. Premiere 27.juli.