Melk & Honnings august-guide

Ferien er kanskje over, men det er ikke sommeren.

Høydepunktet: Oslo Runway

14. – 17. august

Knapt en uke etter moteuka i København er det duket for det norske svaret på fashion week når Oslo Runway kjører i gang for fullt. Denne gangen er det visninger både tirsdag, onsdag, torsdag og fredag med on og off schedule signert små og store norske designere. Ikke gå glipp av Bik Bok Runway Award som har som mål å løfte frem og hedre unge, norske designere. Se hele programmet her.

Gjør et kupp på Got It For Cheap (Oslo edition)

17. og 18. august

GIFC er tilbake, og denne gangen på Galleri Golsa. Regnestykket er enkelt; 900 pluss kunstnere både lokale og internasjonale, 4000 pluss orginale kunstverk, A4 300 kr og A3 1000 kr. Kunst til folket, med andre ord. Forrige gang var en suksess, så møt opp tidlig. Fredag 17. august kl.18-21 og lørdag 18.august kl.12-16.

Se Massimo Leardinis «Iselin»

17. august

Italienske Massimo Leardini viser bilder fra sitt nyeste prosjekt og samarbeid med supermodell Iselin Steiro, «Iselin». I boken om prosjektet som kommer i september skriver Madeleine Schultz; «..Hvordan skal man kunne ta bilder av nakne kvinner i en post #metoo tid? Eller kanskje er heller spørsmålet: Hvorfor skal man gjøre det?». Utstillingen på Galleri Balder står til 8.september.

Få med deg Jakob Weidemann på Henie Onstad

ØYSTEIN THORVALDSEN / HENIE ONSTAD KUNSTSENTER

Til og med 14.oktober kan du få med deg hele Jakob Weidemanns kunsterskap på Henie Onstad Kunstsenter. Hovedtyngden er på de mer ukjente arbeidene av kunstneren, som er for en bauta å regne i norsk kunsthistorie, men med verker fra hele hans karriere som for eksempel abstrakte komposisjoner, skogbunnbilder, blomsterenger, sommerlandskap og figurative verk.

Se Astrup Fearnleys sommerutstilling

Årets sommerutstilling på Astrup Fearnley er «I Still Believe in Miracles – Verk fra Selvaags kunstsamling». Den viser utvalgte verk fra Selvaags samling av anerkjente internasjonale billedkunstnere og fotografer med høydepunkter som Louis Bourgeois, Ellsworth Kelly, Robert Irwin, Richard Serra og Olafur Eliasson. I tillegg vises et utvalg av Selvaags samling av pionerverk innen amerikansk og japansk figurativt fotografi fra navn som Walker Evand, Diane Arbus, Lee Friedlander og William Eggleston. Pluss arkitekturutsilling om museumsbygget av Renzo Piano. Står til 9. september.

…og «Dan Colen verk fra Astrup Fearnley Samlingen»

Til og med 16. september står den fjerde i rekken av Astrup Fearnleys jubileumsutstillinger i anledning museets 25 år. Samlingen inneholder sentrale verk som spenner over 12 år av den amerikanske kunstneren Dan Colens kunstnerskap, og viser et utvalg av hans eksperimentelle og hyperrealistiske malerier, skulpturer, installasjoner og filmer.

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer:

«Cinema Paradiso»: En av tidenes beste og mest elskede filmer lanseres nå i 4K digitalrestaurarert utgave i forbindelse med sine 30 år. Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

«Mission: Impossible – Fallout»: Tom Cruise er tilbake som Ethan Hunt, og denne gangen er Preikestolen i Norge en av destinasjonene – selv om handlingen er lagt til India. Et IMF-oppdrag går feil, og det får fatale konsekvenser for verden. Når Ethan Hunt forsøker å gjenoppta oppdraget, begynner CIA å ispørresette motivene hans. IMF-teamet står foran et intenst kappløp mot tiden for å forhindre en global katastrofe, mens både CIA og internasjonale terrorister gjør alt i sin makt for å stanse dem. Filmen har allerede høstet både fem og seks øyne på terningen her hjemme.

«Bergman: Ett År, Ett Liv»: Ingmar Bergman ville fylt 100 år 14. juli. I 1957 fikk han sitt store gjennombrudd. «Bergman: Ett År, Ett Liv» handler om dette året, og er et grundig portrett av Ingmar Bergman, som viser alle sider av kunstneren, elskeren og faren. Premiere 24. august. 

«Skjelvet»: Ny, norsk katastrofefilm og oppfølger til Bølgen. Men denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet, men Oslo. Med Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp,  Edith Haagenrud-Sande og Jonas Ofterbro i hovedrollene. Premiere 31. august.

«Ramen Shop»: Masato, en ung Ramen-kokk, forlater sin hjemby i Japan for å legge ut på en kulinarisk reise til Singapore for å finne sannheten om sin familie. Han oppdager mer enn familiehemmeligheter og delikate oppskrifter. Omtales som årets beste matfilm med terningkast fem fra Cinema. Premiere i august.

Hovedbilde: Sophie Larrimore via GIFC