Li Edelkoort åpner galleri i Paris

Hit må du innom neste gang du besøker den franske hovedstaden.

Den nederlanske trendforskeren, Lidewij Edelkoort (67), eller Li Edelkoort, om du vil – er en av verdens mest anerkjente trendforskere.

Edelkoort Gallery

Edelkoort er kjent for sin egenskap til å kunne forutse hva som blir de største trendene for flere å frem i tid. Dette har hun brukt til sin fordel og dermed blitt et stort navn ikke bare i motebransjen, men også når det kommer til tekstiler, interiør, biler, kosmetikk og mat.

Via det Paris-baserte firmaet hennes kalt Trend Union, har hun gitt ut flere trendbøker som blant annet har blitt brukt av store merkevarer i alle prisklasser – fra Zara til Prada.

Nå utvider den spreke 67-åringen CV-en igjen og åpner denne måneden sitt eget galleri i den franske motemetropolen Paris. 

Galleriet som har fått navnet Edelkoort Gallery, åpner i Paris 18.januar i det populære Latinerkvarteret.

På sin egen nettside skriver Edelkoort at galleriet vil ha fokus på design, kunst og håndverk. Her skriver hun videre at galleriet vil stille ut alt som i hennes øyne fortjener å bli vist, samlet på og som blir verdsatt i øyeblikkene – i tillegg til alt som illustrerer og reflekterer dagens kultur.

Edelkoort Gallery vil også holde flere ulike debatter om aktuelle temaer i motebransjen, blant annet «anti fashion»-bevegelsen som vi ser en økende tendens til i dagens trendbilde.

Edelkoort skriver videre at hun sammen med partnerne sine Philip Fimmano og François Epin, vil holde fire-fem ulike utstillinger årlig og at en fellesnevner for disse er at de vil reflekterer dagens hendeler og morgendagens ledende trender. 

– Vi vil fremme vintage sammen med nye designere for å understreke styrken i den kontinuerlige dialogen i design. Noe fra min egen designsamling vil også bli vist og galleriet vil ha en liten butikk med et begrenset antall oppslagsbøker, objekter og print. 

Hovedbilde: Li Edelkoort

Les også: Norsk designer gjør suksess med japansk nasjonaldrakt