Hugh Hefner er død

Playboygründeren ble 91 år gammel

Den originale playboyen, Hugh Hefner, som startet magasinet Playboy i 1953, døde i natt i sitt hjem, The Playboy Mansion i Beverly Hills. Hans død blir bekreftet av Playboy Enterprises.

For nesten 65 år siden startet Hefner det nå ikoniske herremagasinet, Playboy. I dag er det et av verdens mest gjenkjennbare merkevarer og har en essensiell plass i magasin- og underholdningsindustrien. Magasinet publiseres i mer enn 20 land, og produkter med merkets logo selger for mer enn 1 milliard dollar årlig.

For Hefner handlet ikke Playboy kun om a trykke bilder av vakre, halvnakne damer på glossy papir, men å fungere som et talerør for litteratur, kunst, poltikk og kultur. Playboy publiserte alt fra korthistorier av Ray Bradbury, Ian Fleming, Margaret Atwood og Jack Kerouac til intervjuer med Miles Davis, Martin Luther King og grunnleggeren av det amerikanske nazist-partiet, George Lincoln Rockwell. Utrykket ”I read it for the articles!” ble et populær unnskyldning for å kjøpe magasinet.

– Min far levde et eksepsjonelt og innholdsrikt liv. Han var en medie- og kulturpioner og en ledende stemme med tanke på å fremme ytringsfrihet, menneskerettigheter og seksuell frihet. Han vil bli savnet av mange, hans kone Crystal, min søster Christie, mine brødre David og Marston og alle oss på Playboy Enterprises, sier Cooper Hefner, kreativ sjef ved Playboy Enterprises.

Hefner er også kjent for å leve opp til tittelen på selve magasinet. I sitt eget hjem i Beverly Hills, også kalt The playboy Mansion, huset han til en hver tid flere ”playmates” – altså unge, vakre damer som prydet sidene i magasinet hans. Flere av dem hadde forhold til Hefner, og gjennom realityserien ”The Girls Next Door”, som gikk fra 2005 til 2010, ble publikum kjent med personlighetenes deres, og ikke bare kroppene. Han rakk å ha tre koner i løpet av sin levetid, hvorav to begynte som playmates på sidene i magasinet. Han etterlater seg nå sin 30 år gamle kone Crystal Harris, som prydet coveret på magasinet i August 2011.

Playboy har lenge vært det eneste herre-bladet store navn har valgt å stille opp på coveret til. Marilyn Monroe var magasinets aller første coverpike, og siden har blant annet Kim Kardashian, Cindy Crawford og Kate Moss prydet omslaget.

Bilder: Playboy

Hovedbilde: The Daily Beast