Denne hårtrenden tar av på Instagram

Er det endelig på tide å si farvel til balayage?

Av: Caroline Berge

Få hårtrender har skapt blest som den franske fargeteknikken balayage. Metoden stammer fra 1970-tallet og ordet betyr ‘å feie’. Det skjer ved at frisøren håndmaler striper på håret, gjerne som brede bånd som går over større områder. En slags oppgradering fra den klassiske foliestripingen. For balayagen skal nemlig by på et mer solkysset resultat, med mykere overganger og en naturlig finish. Trenden har vært overalt både her hjemme og internasjonalt, på superstjerner, it-personer og influencere. Men nå ser det ut til å være over – eller?

Skal vi tro buzzen på sosiale medier, har nemlig lillesøster kommet på banen, og som lillesøstre flest skal alt gjøres omvendt som en reverse, eller omvendt balayage. Denne metoden går rett og slett ut på å legge mørke striper i stedet for lyse.

Irina Andersen ved Gevir tipser om omvendt balayage
Hårstylist Irina Andersen.

Hårstylist ved Gevir Irina Andersen forteller til Melk & Honning at dette er dette teknikken for dem som generelt ønsker å bli mindre blonde.

– Det kan være at man har blitt helt blond og vil gå litt tilbake, eller at man er brunette som har fått håret solbleket ufrivillig, sier hun.

I begge tilfeller, forklarer hun, vil omvendt balayage være et godt alternativ for et naturlig resultat. Teknikken kan nemlig bidra til at man får flere nyanser og dimensjoner i håret, samtidig som det kan gi både dybde og spill, forteller hårstylisten. Klarer man ikke velge kan man også kan kombinere de to balayage-teknikkene.

At det er noe nytt vil imidlertid ikke Andersen gå med på. Hun forteller at selve teknikken har vært i bruk lenge, men at det ikke har hatt noe kjent navn. Men det har den altså nå; reverse eller på godt norsk, omvendt balayage.

Skjermdump fra Instagram.
Skjermdump fra Instagram.
Skjermdump fra Instagram.
Skjermdump fra Instagram.