Disse fem mote- og skjønnhetsrelaterte appene bør du laste ned med en gang

Fra moteleksikon, via Kim K, til eksklusive bilder fra catwalken.

Apple Store ble lansert i 2008 for å være en portal hvor du kunne laste ned og kjøpe programmer – aka applications/apper – til iPhone. I 2016 hadde antall nedlastninger fra butikken nådd 160 milliarder.

Apper har nå blitt en like naturlig og selvfølgelig del av manges hverdag som kaffe og tannpuss. Både de integrerte i form av meldingsappen og kamera-appen, og de nedlastbare som Instagram og Messenger åpnes i tide – og utide.

Det finnes apper til all verdens ulike formål. Her har vi samlet noen av de aller nyttigste – eller lite nyttige, men morsomme – appene relatert til mote- og skjønnhetsverdenen.

Les også: Fire kule mote- og beautyoppfinnelser du snart kan skaffe deg

NET-A-PORTER

Verdens største nettbutikk for luksusshopping har selvsagt en egen app. For kort tid siden kunne de melde at av resultatet på 19,7 milliarder kroner, var hele 50% av salgene foretatt gjennom mobil – dvs. direkte gjennom nettsiden eller appen. Verdt å ha på mobilen om det klær i fingrene etter å bestille noe deilig eksklusivt.

FAD

Er du litt usikker på hva rayon, viskose og sateng egentlig er? Lurer du på hva Azzedine Alaïa egentlig var kjent for, eller hvem i huleste Isabella Blow var? Moteoppslagsverket FAD kaller seg «The Ultimate Fashion dictionary», og skal man tro Harper’s Bazaar, Vogue og Refinery29 er de enige i uttalelsen. Førstnevnte uttalte «Denne appen vil bidra til å øke din fashion terminologi».

GlamScout

Makeovers er alltid gøy, men det er ikke like lett å skifte mellom 10 forskjellige looks i løpet av en dag, med mindre man er Rihanna eller Beyonce – og har både team og penger. I stedet for dette kan man bruke denne appen, der man kan teste ut uendelig mange varianter av hår og sminke på seg selv, uten at det har noen som helst konsekvenser for lommebok eller noe annet. Den identifiserer også de ulike komponentene stjernene har sminket seg med på den røde løperen, og anbefaler deg produkter for å skaffe looken.

KKW

Det er ikke akkurat få som har «Keeping up with the Kardashian» som sitt ultimate «guilty pleasure» show. Både Kim, Khloe, Kourtney, Kylie og Kendall har lansert sine egne apper, der de gir folk et innblikk i sin hverdag i form av mer eller mindre viktige ting som produkter de sverger til og hvordan de trener . Kim sin har kanskje blitt den aller mest populære.

Vogue Runway

Er du skikkelig motefrelst, men får ikke invitasjoner til visningene – enda?  Pleide du å være en av de mange som satt klistret til dataskjermen med Style.com oppe, klar til å se bilder og film med en gang visningene var overstått? Da er Vogue Runway noe for deg. Der får man ubegrenset tilgang til absolutt alle visninger fra de fire store motebyene – London, New York, Paris og Milano, i tillegg til visninger fra mindre kjente moteuker fra hele verden – med både catwalk-bilder, filmer og anmeldelser. Vel verdt en nedlastning.

 

Les også: Kim Kardashian er ferdig med contouring