Fem stilfulle menn over 60

God stil kjenner ingen alder.

Skrevet av: Sondre Tungodden Torkelsen

«Dress your age» er et velkjent uttrykk blant stilbevisste mennesker og handler om idealet om å kle seg stilfullt uten å virke påtatt.

Det er ingen konkrete retningslinjer knyttet til hvilke plagg eller stiler som er no-go i visse aldre – det meste handler om hvilken holdning man har til klærne. Vi har samlet fem menn over 60 som kler seg særdeles bra, om enn veldig forskjellig. Fellesnevneren for dem alle er at de har funnet sine stiler – sine uniformer om du vil – og holder seg stort sett til dem.

Under følger fem gamlinger som definitivt ikke er kjedelige:

Jeff Goldblum (64):

Independence Day-skuespilleren fyller garderoben med basisplagg fra Saint Laurent og Gucci, og tilbehør fra Tom Ford og Nick Fouqet, uten at han fremstår som særlig fasjonabel. Tekstiler av høy kvalitet, enkle mønstre og silhuetter som passer kroppsbygningen – Jeff Goldblum har funnet en oppskrift som virker.

Foto via Instagram: @jeffgoldblum

Larry David (70):

Han er mest kjent som «The Social Assassin» i Curb Your Enthusiasm og hjernen bak Seinfeld, men hans uniform av sport jacket, løse kordfløyelbukser og Simple OS-sko, gjør Larry David til poster boy for både ugly sneaker-trenden og ikke minst normcore-bølgen.

Foto via Instagram: @cazziedavid

David Lynch (71):

Det er sjelden man ser David Lynch i noe annet enn en kritthvit skjorte, som sedvanlig er alle knappene kneppet, og en enkel frakk. Kanskje han knytter et slips rundt halsen. Håret ser aldri likt ut to dager på rad. Uansett; hjernen bak Twin Peaks bruker sannsynligvis svært kort tid på morgenstellet, men er allikevel en av vår tids største stilikoner.

Foto via Instagram @davidlynchfoundation

Yohji Yamamoto (74):

Den smått legendariske designeren kalles for The Poet of Black ettersom han har brukt en hel karriere på å vise at fargen sort er vakrere og mer spennende enn sitt rykte. Det gjelder også hans egen stil. Stort sett er han kledd i komfortable, sorte, plagg, med en karakteristisk sort hatt på toppen av et hode omkranset av sort hår. Estetisk dedikasjon kaller man det.

Foto via Instagram @yohjiyamamotoofficial

Jean Touitou (65):

A.P.C. kombinerer fransk eleganse med skandinavisk minimalisme – utfallet er nedtonet chic, og grunnlegger Jean Touitou er selve personifiseringen. Dersom intervjuobjektet Touitou er ufiltrert og rått, er stilen hans behagelig og herlig normal. Også bruker han sarong på kontoret da – det i seg selv er nok til å kvalifisere til denne listen.

 

Les også: Motebransjens særeste stilikoner