Fem Insta-profiler motepersonlighetene elsker (men som du kanskje ikke visste om)

De har fra bare et par tusen til hundretusenvis av følgere.

Du følger allerede nok folk på Insta, sier du? Men hva med de du ikke visste om? Melk & Honning har samlet et knipp Insta-profiler motepersonlighetene elsker – men som du kanskje ikke har hørt om; før nå.

Eda Onay

Følgere: 1788
Skjermdump via Instagram @EdaOnay

Tyrkiske Eda Onay er 19 år og bor i fødelandet. Hun blogger under navnet Fashion Wounderer, i tillegg til at hun er intern hos it-jenta Camille Charriere hvor hun blant annet hjelper til med podcasten «Fashion no filter».

På Instagram deler Onay alt fra antrekksbilder og kule motekampanjer og tilbehør (spesielt mye fra Céline). Hun har også fått oppmerksomheten for sine kreative talenter der hun med utgangspunkt i klassiske malerier kler opp personene på bildene i det siste fra catwalken. Vi har blant annet sett flere bilder som har fått en ny twist med Balenciaga-sko og et bildet «Study of a Dancer» av Henri de Toulouse-Lautrec hvor danseren har fått på seg en kjole fra Diors SS17-kolleksjon.

Suzanne Koller

Følgere: 99.800
Skjermdump via Instagram @SuzanneKoller

Suzanne Koller er med-grunnlegger av Self Service Magazine og moteredaktør ved M le Magazine du Monde. Instagram-profilen hennes er et kreativt kaos, som gir oss følelsen av at Koller deler bilder av alt som inspirerer henne og ikke minst ettersom hvilket humør hun er i. Vi får se ulike motekampanjer, blomster, arkitektur og stylingarbeid.

Om du ikke krever at en Instagram-profil skal være stilren og «perfekt» satt sammen, er Koller en for deg. It-jenter som Pernille Teisbæk og Garance Doré følger henne allerede.

Clare Waight Keller

Følgere: 189.000
Skjermdump via Instagram @Clarewaightkeller

Clare Waight Keller jobber som kunstnerisk direktør ved det erkefranske motehuset Givenchy. Og ja, Insta-kontoen hennes er preget av det. Profilen oser av mote, om det er fra Givenchy, magasiner eller den franske hovedstaden Paris. Keller deler bilder av seg selv hvor hun spiser lunch i selskap med Carine Roitfeld, og hvor hun poserer foran kameraet med Frankrikes president, Emmanuel Macron.

Skjermdump via Instagram @Clarewaightkeller

Ecce Homo

Følgere: 70.700
Skjermdump via Instagram @Ecce___homo

Ecce Homo blir styrt av den Milano-baserte innkjøperen for Coltorti Boutique, Simone Cotellessa. Som det står i profilen skal Ecce Homo vise den mer skitne eller «dirty» versjonen av moteinspirasjon. Bildene som blir delt er på mange måter kunstneristiske, kreative, seksuelle og ærlige. For nå er det jo nettopp slik at ikke alt er like «glossy-glossy» i virkeligheten – som det kan se ut som på bilder. Ecco Homo har følgere som blant annet den norske suksessdesigneren Peter Dundas og stylisten Monique Delapierre.

Naomi Itkes 

Følgere: 1853
Skjermdump via Instagram @Naomi_itkes

Naomi Itkes har en solid stylist-karriere. I dag jobber hun ved Lalaland Artists, hvor hun har gjort flere stylingjobber for blant annet Purple Magazine, V Magazine, Bon Magazine, i tillegg til kampanjer for &Other Stories, H&M, Björn Borg og Filippa K.  Itkes har gjennom flere år gjort stylingoppdrag for skandinaviske merker som Rodebjer og Hope. Hun har også stylet de svenske artistene Robyn og Lykke Li. I 2014 ble Itkes kåret til «Årets stylist» under den svenske ELLE gallaen.

På Instagram deler Itkes mye av arbeidet hun har gjort, i tillegg til flere bilder hun tydlig finner inspirasjon bak. Og noen bilder av seg selv da, selvsagt.

Hovedbilde via Eda Onay @Edaonay

Les også: De danske damene du bør følge på Instagram